Kako držati Windows 10 kalkulator uvek na vrhu

Ne znam za vas ali meni je kalkulator u top 3 aplikacije koje koristim na računaru svakodnevno. Zbog toga mi je bitno da mi je uvek dostupan. Microsoft je primetio da mnogim ljudima kalkulator često treba te je dodao jednu veoma korisnu opciju.

Naime, Windows 10 kalkulator ima mnogo opcija za koje možda niste ni znali. Recimo, pored klasičnog kalkulatora u okviru iste aplikacije imate i naučni, programerski, crtanje grafova, konvertor valuta, vremena, zapremine… itd.

Ono o čemu danas pišem je opcija koju ima samo standardni kalkulator ali se nadam da će je dodati i na ostale uskoro. Radi se o kačenju kalkulatora na ekran.

Kada otvorite standardni kalkulator pored naziva pojaviće se ikonica sa strelicom. Kada je kliknete kalkulator će se pretvoriti u kompaktnu verziju i uvek će se nalaziti iznad svega na ekranu.

windows kalkualtor iznad svih (1)

Recimo, možete uključiti ovu opciju ako imate gomilu tabela i dokumenata otvorenih na ekranu i uvek tražite gde vam je kalkulator. Kada ovo uključite uvek ćete imati kalkulator pri ruci.

windows kalkualtor iznad svih (1)

Na slici iznad sam demonstrirao kako izgleda to. Dakle, kalkulator je iznad Excel-a ali Excel je zapravo aktivan.

Ako recimo pišete nešto i izračunate, kalkulator neće nestati sa ekrana kada se vratite u taj dokument, možete prepisati rezultat u celosti bez potrebe da se prebacujete sa jednog programa na drugi.

Inače, ako vam treba još jednostavniji kalkulator, konvertor valuta, prevodilac, web pretraga… na klik, preporučujem Ueli program. Ukratko: podesite prečicu na tastaturi da otvara Ueli traku i tu ukucate akciju koju želite da izvršite. Možete podesiti konvertor valuta, kalkulator već imate, da pretražujete Youtube, Google, prevodite reči… pisao sam članak i snimio video klip pa pogledajte.

Izvori: 1. HTG
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *