Kako Obrisati Stranu u Wordu (praznu i popunjenu)

Ako ste se pitali kako obrisati stranu u Wordu koja vam smeta jer je prazna, ili možda želite neku popunjenu kompletno da obrišete, odgovor se nalazi u ovom članku.

Prvo ću vam pokazati kako obrisati praznu stranicu u Wordu pa onda kako obrisati popunjenu stranicu. Uputstvo je dosta jednostavno i namenjeno je početnicima, a možda i oni napredniji korisnici nauče novi način za brisanje ako su do sada koristili neki drugi.

Kao obrisati praznu stranu u Wordu?

Prvo što možete pokušati jeste da obrišete sve nevidljive prelome stranica i paragrafe. Nešto zauzima mesta na stranici i može biti jedino to. Pritisnite na tastaturi ctrl+shift+8 da prikažete paragrafe, razmake i prelome stranica. Sada obrišite sve to sa stranice koju želite da uklonite pa opet pritisnite ctrl+shift+8 da sakrijete indikatore.

kako obrisati praznu stranu u wordu 1

Drugi način: idite na „Prikaz“ pa omogućite „Okno za navigaciju„. Sa leve strane ćete videti navigaciju i tu kliknite na „Stranice„. Sada kliknite na praznu stranicu koju želite da obrišete. Kursor će se pomeriti na početak te stranice i vi sada smo pritiskajte Del taster na tastaturi dok stranica ne nestane. Ako se to ne desi, pritisnite jednom Backspace za brisanje i to je to.

kako obrisati praznu stranu u wordu

Kako obrisati popunjenu stranicu u Wordu?

Ako pak želite da obrišete stranicu u Wordu koja ima sadržaj, tekst, slike, itd. to možete učiniti na sledeći način.

Postavite kursora na stranicu koju želite da uklonite. Dakle možete postaviti bilo gde, na bilo koji pasus sve dok je na toj stranici. Na dnu ekrana će vam pisati na kojoj ste stranici.

Sada pritisnite na tastaturi Ctrl+G da bi se prikazao prozor za navigaciju.

U tom prozoru kliknite na treću karticu „Idi na“ pa iz opcija izaberite „Stranica„. Desno u polje unesite bez navodnika „\page„. Lupite Enter.

kako obrisati stranicu u wordu popunjenu

Sve sa te stranice će biti označeno i sada možete zatvoriti taj prozorčić klikom na „Zatvori„.

kako obrisati stranicu u wordu popunjenu

Dok je tekst još uvek označen pritisnite Del ili Backspace (za brisanje) taster na tastaturi i to je to!

Izvori: 1. microsoft
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *