Kako sakriti slajdove u PowerPoint prezentaciji

Kada kreiramo prezentaciju u Microsoft PowerPoint alatu nekad ne znamo unapred da li da prikažemo neki slajd ili ne. Možda ga prikazati u zavisnosti od odgovora reakcije publike, kako teče prezentacija, kakvo bude raspoloženje.. i slično.

MS PowerPoint ima jednu opciju koju mnogi ne primete kada kreiraju slajdove, a to je sakrivanje slajdova.

Kada je ova opcija uključena za određene slajdove, oni se neće videti prilikom projektovanja prezentacije, ali će je videti onaj ko pušta prezentaciju. Idealno za zapisivanje ličnih podsetnika i beleški ili ako ne znamo unapred da li ćemo morati da prikažemo neki slajd.

Sakrivanje slajda je krajnje jednostavno:

kliknite desnim tasterom miša na slajd koji želite da sakrijete pa izaberite „Sakrij slajd„.

powerpoint sakrij prikazi slajd

On će sada biti zatamnjen i broj će biti prešaran kako biste odmah znali koji slajd je sakriven a koji ne.

powerpoint sakrij prikazi slajd

Da biste prikazali slajd, samo izaberite istu opciju: dakle desni klik na sakriven slajd pa opet kliknite „Sakrij slajd“. U suštini to je opcija tipa prekidač pa je vi samo uključujete i isključujete.

Ako želite da u toku prezentacije ipak prikažete skriveni slajd, kliknite dole na ikonicu za prikaz mreže slajdova (u ekranu za izlagača)

pp prikazi slajd u toku prezentacije

pa prosto kliknite na skriveni slajd da bi ste prešli na njega i prikazali ga

pp prikazi slajd u toku prezentacije

Dakle, ne morate mu isključiti opciju „skriven“ već ga možete tad jednom prikazati. Razlika je što ako isključite opciju „skriven“ onda će se slajd prikazati kada dođe red na njega, a ovako će se prikazati samo i isključivo ako kliknete na njega.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *