Komponujte zvuke okoline za opuštanje pomoću ovog programa

Nekada nam zvuci okoline pomažu da se opustimo, bolje koncentrišemo tokom učenja, da budemo više fokusirani dok radimo, ili da brže zaspimo.

Ipak, ne možemo prizvati kišu kada nam zatrebaju zvuci kapljica, otići u šumu ako je nemamo u blizini, ili upaliti vatru u stanu ne bi li smo uživali u pucketanju drveta.

Srećom, postoje programi koji generišu sve ove zvuke tako da ih možete slušati kad god poželite!

Jedan od takvih programa na koji sam naišao nedavno je „Ambie White Noise“.

Pusti, mixuj, uživaj!

Pomoću ovog programa možete dodati zvuke okoline ili šumove, kombinovati ih i pustiti ih da se čuju u pozadini.

Primera radi: možete dodati zvuk kiše, grmljavine, šume i podesiti jačinu za svaki taj zvuk ponaosob.

ambie zvuci okoline

Ovi efekti dolaze uz program: plaža, ptice, gradske ulice, kafić, cvrčci, kamin, kiša, šuma, oluja, ispod vode, vodopadi, vetar, whitenoise.

Pored ovih efekata imate i biblioteku gde možete pronaći neke nove, ali imajte na umu da se neki plaćaju (za sada samo dva).

Spremni za spavanje

Ovaj program poseduje dosta korisnih opcija. Recimo, možete podesiti tajmer kada da se zvuk isključi – idealno pred spavanje.

ambie zvuci okoline

Takođe, možete uključiti Screensaver režim pa će se slike trenutnih zvučnih efekata prikazivati preko celog ekrana. Recimo, ako ste podesili kišu i oluju prikazivaće se slike kiše i oluje.

Još jedna korisna opcija je noćni mod. Idite u podešavanja pa promenite boju programa u crnu kako bi vam bilo prijatnije za korišćenje u noćnim satima pred spavanje.

Mixuj i deli

Da li ste napravili idealnu kombinaciju za učenje i želeli biste da pošaljete svom kolegi ili koleginici sa fakulteta? Ili ste napravili idealan mix zvuka za spavanje? Možete generisati unikatni link i podeliti ga!

ambie zvuci okoline

Da bi neko podesio svoj Ambie program prema vašem, dovoljno je samo da klikne na link koji mu pošaljete i to je to. Kada ta osoba otvori link, pokrenuće se Ambie i zvučni efekti će biti podešeni baš onako kako ste i vi bili podesili.

Evo ovo je moj link zvuka kiše, šume i grmljavine: sn.rs/8erhz

Napomena: prvo je potrebno da instalirate Ambie pa tek onda možete posetiti link.

Mini mod

ambie zvuci okoline

Program poseduje i „kompaktni mod“. Kada uključite ovu opciju prozor se smanjuje u mini verziju tako da vam ne smeta mnogo. Možete ga dodatno još smanjiti. U tom režimu ne možete podešavati zvučne efekte ponaosob.

Preuzmi Ambie

Ambie je besplatan i možete ga preuzeti iz Microsoft prodavnice sa OVOG LINKA.

Alternative

Ako želite alternative, postoji nekoliko sajtova koji imaju slične funkcije. Možete pogledati listu tih sajtova na OVOM LINKU.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *