„Oživite“ fotografije predaka pomoću ove besplatne aplikacije

Ako slika vredi hiljadu reči, koliko vredi video? Pa ako video traje 10 sekundi onda vredi 300.000 reči uzimajući u obzir da video ima 30 FPS-a.

E sad zamislite da imate video snimak vašeg pretka? Bilo bi vam drago zar ne? E pa ako imate neku sliku te osobe možete napraviti i video od samo te jedne slike!

Kako? Veštačka inteligencija!

Deep Nostalgija je alat koji je razvila firma MyHeritage koja je poznata po svom servisu za kreiranje i spajanje porodičnih stabala – o čemu sam pisao.

Oni su napravili nekoliko AI alat koji su fokusirani na stare slike. Nedavno su napravili AI alat koji poboljšava i boji stare crno-bele slike. Sada su otišli korak dalje pa su napravili jedan koji konvertuje sliku u video.

Deep Nostalgija

Kako ovaj alat radi? Za razliku od većine sličnih ovaj radi veoma jednostavno. Dovoljno je da kreirate besplatan MyHeritage nalog, upload-uijete sliku i sačekate da vam alat izbaci video. Rezultat je neverovatan!

Meni je najsnažniji osećaj bio kada sam pogledao prvi video – kao da je ta osoba bila tu, živa.

Na primeru iznad možete videti kako to izgleda. Na samoj stranici alata imate više primera i često postavljanja pitanja.

Inače ne ubacuju zvuk u video iz razloga da ne bi neko pravio lažne video snimke (DeepFake), ali su oni napravili jedan čisto da pokažu šta alat može.

Ako hoćete i vi da „oživite“ fotografije svojih predaka, to možete učiniti OVDE. Inače, sa besplatnim nalogom možete obraditi samo 5 slika. Ako želite da obradite više slika besplatno, onda možete koristiti privremene mail adrese, a ako to zabrane onda se možete poslužiti ovom metodom.

Izvori: 1. myheritage 2. reviewgeek
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *