„Oživite“ fotografije predaka pomoću ove besplatne aplikacije

0

Ako slika vredi hiljadu reči, koliko vredi video? Pa ako video traje 10 sekundi onda vredi 300.000 reči uzimajući u obzir da video ima 30 FPS-a.

E sad zamislite da imate video snimak vašeg pretka? Bilo bi vam drago zar ne? E pa ako imate neku sliku te osobe možete napraviti i video od samo te jedne slike!

Kako? Veštačka inteligencija!

Deep Nostalgija je alat koji je razvila firma MyHeritage koja je poznata po svom servisu za kreiranje i spajanje porodičnih stabala – o čemu sam pisao.

Oni su napravili nekoliko AI alat koji su fokusirani na stare slike. Nedavno su napravili AI alat koji poboljšava i boji stare crno-bele slike. Sada su otišli korak dalje pa su napravili jedan koji konvertuje sliku u video.

Deep Nostalgija

Kako ovaj alat radi? Za razliku od većine sličnih ovaj radi veoma jednostavno. Dovoljno je da kreirate besplatan MyHeritage nalog, upload-uijete sliku i sačekate da vam alat izbaci video. Rezultat je neverovatan!

Meni je najsnažniji osećaj bio kada sam pogledao prvi video – kao da je ta osoba bila tu, živa.

Na primeru iznad možete videti kako to izgleda. Na samoj stranici alata imate više primera i često postavljanja pitanja.

Inače ne ubacuju zvuk u video iz razloga da ne bi neko pravio lažne video snimke (DeepFake), ali su oni napravili jedan čisto da pokažu šta alat može.

Ako hoćete i vi da „oživite“ fotografije svojih predaka, to možete učiniti OVDE. Inače, sa besplatnim nalogom možete obraditi samo 5 slika. Ako želite da obradite više slika besplatno, onda možete koristiti privremene mail adrese, a ako to zabrane onda se možete poslužiti ovom metodom.

Izvori myheritage reviewgeek
Povezano

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete poslati upit preko kontakt stranice.