Nova Open-World Survival igra tvrdi da će „redefinisati ovaj žanr“

Tencet se pojavio sa novom igrom koja u sebi nosi gomilu žanrova koje gejmeri vole – Undawn. Nova igra će biti akcija, RPG, Survival, Open-World, PVP, PVE u postapokaliptičnom zombi svetu. Preambiciozno?

Prema navodima Tencet-a igra će imati tri glavna lika koja će se suočavati kako sa svim problemima koji prate postapokaliptični svet, tako i sa zombijima i drugim igračima.

Igrači će moći da se u open-world svetu udruže, sakupljaju materijal, kraftuju, grade uporište, brane i napadaju druge igrače dok su im zombiji uvek za petama.

Sa Undawn-om smo želeli da stvorimo novu vrstu akcione igre koja kombinuje slobodu otvorenog sveta sa RPG elementima koji bi u potpunosti redefinisali žanr, bez obzira na platformu,“ rekao je Rick Li, izvršni producent u Lightspeed & Kuantum Studios. „Činjenica da smo stvorili tako neverovatno iskustvo za mobilne i računarske platforme znači da će još više igrača širom sveta moći zajedno da prežive apokalipsu, stvarajući potencijal za ogroman novi tip iskustva otvorenog sveta.“ dodao je on.

Ova igra veoma podseća na njihovu mobilnu igru Dawn Awakening, i to sa razlogom. Naime, Undawn mobilna verzija je zapravo Dawn Awakening, a PC verzija će tek biti završena. Ipak, još uvek ne znamo da li će biti Crossplay i/ili cross save: „to je nešto što razvojni tim želi da uključi, ali je još uvek u fazi izrade“, izjasnili su se iz Tencet-a.

Čak i par linkova podsećaju na one iz Dawn Awakening a to je tako jer su neki modeli kompletno preuzeti – što je Tencet i potvrdio. Obe igre razvija isti studio pod nazivom „Lightspeed & Quantum Studios“.

undawn characters
Izvor: Tencet

Nemamo mnogo informacija ali na zvaničnom sajtu možemo videti nekoliko slika kao i promo video. Za datum izlaska znamo samo da će biti „uskoro“.

Izvori: 1. gameshopsrbija
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *