Kako dodati Youtube video u Word dokument?

0

Znam znam, neko će se sigurno zapitati zašto ugrađivati video sadržaj u dokument koji se obično kreira za štampanje. Ima tu logike, ali u današnje vreme dokumenti se sve manje štampaju a sve više šalju online. Zbog toga je i obogaćeni sadržaj dokumenta sve prisutniji.

Recimo, pre više godine u Word dokumentu smo mogli da nađemo veoma malo slika, pogotovo onih sa mnogo boja. Razlog je bio taj što su se Word dokumenti uglavnom kreirali sa namerom da budu odštampani. Nekoliko godina kasnije ugrađivanje slika u dokumente je postao standard jer su štampači postali pristupačniji i mogli su da štampaju visoke rezolucije slika.

U današnje vreme dokumenta se sve ređe štampaju, a to bi trebala da nam svima bude misija ako želimo da udišemo čist vazduh. Uglavnom dokumenta šaljemo elektronskom poštom, preko Cloud servisa, preko aplikacija za dopisivanje, itd. Zbog toga ima smisla ugrađivati video snimke u tekstualna dokumenta.

Kako ugraditi Youtube video u Word dokument?

Ovo je zapravo veoma lako, ali zahteva od korisnika par klikova više nego kad se objavljuje video na nekom sajtu. Obično je dovoljno nalepiti link videa u polje gde želimo da se on prikaže, ali u Word-u to ne funkcioniše.

Prvo idite na Youtube pa otvorite video koji želite da ugradite u Word. Kopirajte link videa.

kako ugraditi youtube video u word

Sada se pozicionirajte u Word gde biste želeli da se video ugradi pa kliknite na „Umetni“ tj. „Insert“. U paleti ispod izaberite „Video na mreži“ tj. „Online video“.

kako ugraditi youtube video u word

Sada u polje koje se pojavilo nalepite URL, koji ste kopirali na početku, pa kliknite na „Umetni“ tj. „Insert“.

kako ugraditi youtube video u word

Video će biti prikazan u vidu naslovne sličice (Thumbnail).

kako ugraditi youtube video u word

Video možete pokrenuti tako što ćete kliknuti na Play taster. Pojaviće se prozorče u kojem će krenuti Youtube video.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.