Kako brzo dodati Zoom sastanak u Google kalendar

Zoom je, pored Microsoft Teams, trenutno najpopularnija platforma za online sastanke. Popularnost je stekao u doba pandemije kada se većina poslova prebacila u remote režim. Do tada gotovo da niko nije ni čuo za ovu platformu pa su ljudi morali na brzinu da se snađu.

Međutim, ono što sam primetio to je da mnogi koriste Google kalendar za beleženje sastanaka, a Zoom linkove dodaju kao napomenu. To je dosta dobar metod ali može oduzeti dosta dragocenog vremena. Zato ću vam u ovom članku pokazati kako da veoma brzo i lako integrišete Zoom sa Google kalendarom za brzo dodavanje sastanaka u svoj raspored.

Uputstvo

Zoom je napravio zvanične dodatke za Chrome i Firefox koji imaju prečice za brzo kreiranje sastanaka. Pored tih prečica postoji i integracija sa Google kalendarom.

Napomena: ova metoda radi i sa besplatnim Zoom nalogom. Ipak, ograničenja za besplatne naloge važe svakako i ovde.

1) Preuzmite Zoom dodatak za Chrome ili Firefox

2) U gornjem desnom uglu veb pregledača kliknite na novu Zoom ikonicu pa se prijavite sa svojim Zoom nalogom

zoom sastanak i google kalendar

3) Sada možete dodati Google kalendar događaj

Idite na calendar.google.com pa kliknite na dan za koji želite da zakažete sastanak. Pojaviće se klasičan panel za dodavanje događaja. Izaberite naziv, trajanje, početak i kraj, detalje, goste… pa kliknite dole na „Make it a Zoom Meeting„.

zoom sastanak i google kalendar

4) Sada će biti kreiran događaj u kalendaru kao i Zoom sastanak. Dobićete odmah link i sve informacije koje vam trebaju. Takođe će i vaš gost dobiti sve te informacije na svoj email.

zoom sastanak i google kalendar

5) Sastanak će biti vidljiv i na vašem Zoom profilu

Idite na listu Zoom sastanaka i videćete ovaj novi koji ste upravo kreirali. Ako iz kalendara uklonite taj događaj, i Zoom sastanak će biti uklonjen i poništen.

zoom sastanak i google kalendar

Kao što vidite, na ovaj način možete veoma brzo i lako generisati Zoom link i dodati sastanak u Google kalendar.

Međutim, možete kreirati i na drugi način.

Kliknite gore na Zoom ikonicu pa „Schedule a meeting“. Sada će se pojaviti Google kalendar događaj samo gde je potrebno popuniti informacije, a Zoom link će već biti generisan.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *