Kako videti WiFi lozinku koja se koristi na mobilnom?

Android sistem čuva konfiguracije WiFi mreža u Root delu sistema kojem korisnik ne može da pristupi bez Root dozvola. Tako da, ako ste se povezali na WiFi mrežu, više ne možete da vidite lozinku već samo da je izmenite. Ipak, postoji jedan trik pomoću kojeg možete doći do lozinke koje ste uneli za WiFi mrežu.

Korisno: ispratite ovo uputstvo ako vam treba lozinka WiFi mreže kojoj nemate pristup

Biće vam potrebno

  • Telefon preko kojeg ste se povezali na WiFi mrežu od koje vam treba lozinka
  • Aplikacija „QR & Barcode Reader“ – preuzmi

Uputstvo

Uđite u podešavanja WiFi i tapnite na zupčanik pored naziva mreže. Sada na dnu tapnite na „QR Code“ ikonicu i pojaviće se QR kod te mreže. Sada uslikajte ekran telefona tako da se vidi QR kod.

kako videti wifi lozinku u telefonu (1)
Klik da uveličaš

Sada instalirajte pomenutu QR scanner aplikaciju i otvorite je. Izaberite opciju „Scan image“ pa u galeriji označite sliku ekrana gde se vidi onaj QR kod. Kada se slika učita pisaće gore „Wi-Fi Detected“ pa tapnite na ikonicu u gornjem desnom uglu (vidi sliku).

kako videti wifi lozinku u telefonu (2)
Klik da uveličaš

Sada će se pojaviti ekran sa podacima WiFi mreže među kojima su naziv i lozinka. Tu lozinku sada možete prepisati, a ispod se nalazi i taster da je kopirate. Kada je kopirate možete je nalepiti gde želite.

kako videti wifi lozinku u telefonu (3)
Klik da uveličaš
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *