Testirao sam procureli Windows 11! (VIDEO)

Microsoft je rekao da će Windows 10 biti poslednji Windows, ali to se menja uskoro. Naime, Windows 11 izlazi uskoro, a Windows 10 gubi podršku 2025. godine. Microsoft je takođe rekao da će Windows 11 biti veliki update i da možemo očekivati dosta izmena – kako „ispod haube“ tako i na površini.

Ako ste nestrpljivi, snimio sam video u kojem sam pokazao proces instalacije Windows 11 sistema, prvo pokretanje (Setup), novi Start, Notifications panel, Widgets, Settings… itd.

Prvo što ćete primetiti novo to je Start koji sada „lebdi“ (Float) umesto da je „zakačen“ (Docked). Takođe, podrazumevano ikonice na Start traci su centrirane, a možete ih vratiti levo kroz podešavanja.

Druga stvar koju možete odmah primetiti jesu zaobljene ivice. Svi prozori i elementi imaju zaobljene ivice umesto oštrih, i možda malčice izraženiju senku (nisam uspeo da procenim).

I imamo tu još dosta izmena kao što su recimo nove sistemske ikonice, nekoliko novih opcija u Settings panelu, nove animacije, poboljšani split screen…

Windows 11 izlazi zvanično 24. Juna 2021. godine i (po svemu sudeći) biće besplatna nadogradnja za postojaće Windows korisnike.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *