Proverite da li vam je telefon vodootporan bez potapanja u vodu

Ako imate vodootporan telefon i niste sigurni da li zaštita od vode još uvek funkcioniše, postoji način da je testirate a da ne potopite svoj telefon u vodu. Radi se o jednoj besplatnoj i jednostavnoj aplikaciji koja koristi pametan trik za testiranje vodootpornosti telefona.

Naime, aplikacija „Water Resistance Tester“ koristi barometar u telefonu kako bi proverila da li su svi izlazi dobro zapečaćeni.

Radi tako što prvo testira pritisak u stanju mirovanja, a onda uradi još jedan test kada telefon pritisnete palčevima. Ako se pritisak u telefonu nije promenio van dozvoljenih granica, onda znači da telefon dobro dihtuje.

Ovo je veoma jednostavna i pametna metoda koja vam može u 99% slučajeva sa sigurnošću pokazati da li je telefon dobro zapečaćen. Jer, ako ne propusti vazduh, onda neće ni vodu.

Uputstvo

  1. Preuzmite aplikaciju iz Google Play prodavnice – DIREKTAN LINK
  2. Postavite telefon na ravnu površinu i sačekajte dok se završi prvo testiranje
  3. Kada se pojave dva otiska prsta na ekranu, pritisnite palčevima slabije pa pojačajte pritisak dok se ne pojavi rezultat
  4. Ako se pojavi zeleni checkmark, onda je test uspešno prošao. Ako se pojavi crveni uzvičnik onda vam telefon ne dihtuje dobro

Primeri

Google Pixel 2: vodootporan i u dobrom stanju

Google Pixel 3 XL: vodootporan, u dobrom stanju, SIM fioka uklonjena

Samsung Galaxy A32 5G US: vodootporan, više ne dihtuje

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

3 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *