Kako ukloniti nešto sa slike bez Photoshop-a (pomoću AI)

Još jedan besplatan AI (artificial intelligence) online alat koji sam čekao dugo. Naime, ovaj alat može veoma brzo i precizno da ukloni nešto slike, recimo ljude, objekte, životinje… Dovoljno je samo da obojite to što želite da bude uklonjeno. Da, toliko je jednostavno!

Ako se sećate pisao sam pre izvesnog vremena o jednom AI alatu koji uklanja pozadine (pa čak i sa GIF animacija). Kada pridodamo i ovaj alat u našu kolekciju, više nam neće trebati Photoshop za brzo uklanjanje pozadina ili predmeta sa slika. Plus, ovi alati koriste veštačku inteligenciju što znači da će rezultati biti mnogo bolji, a i sve je online pa ne morate ništa preuzimati. Da li sam napomenuo da su besplatni?

Uputstvo

Sve što trebate da uradite jeste da odete na sajt cleanup.pictures, ubacite sliku po želji, kursorom obojite objekat koji želite da uklonite sa slike i to je to! Sačekajte koji sekund da AI uradi svoj posao. Evo jedan primer:

uklanjanje-objekta-sa-slike-anim

Saveti

  • Imate jedan pokušaj da označite jedan objekat. Čim pustite levi klik u toku označavanja, AI će krenuti da uklanja objekat
  • Ako želite da uklonite više objekata sa slike, morate jedan po jedan
  • Zbog prve stavke sa ove liste, ne možete menjati debljinu četkice u toku označavanja jednog objekta
  • Označite objekat malo preko linije (kao ja na animaciji iznad)
  • Ako na kraju ostanu mrlje ili delovi objekta, možete ih ponovo označiti da ih alat ukloni

Primeri

Evo nekoliko primera koje možete uporediti prevlačenjem slajdera levo-desno. Ako vam se slike nisu učitale, isključite AdBlock.

Napomene

  • Ovaj alat jeste besplatan, ali maksimalna širina slike koju preuzimate biće 1024px.
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *