Novo na Youtube-u: gledaj video bez otvaranja linka!

0

Pre više od 4 godine sam pisao članak o tome kako je Youtube uveo funkciju brzog pregleda video snimaka prelaskom kursora preko sličice (thumbnail). To je bilo zanimljivo i korisno, ali sada su ovu opciju znatno unapredili.

Naime, sada kada pređete kursorom preko sličice klipa krenuće video a ne samo GIF animacija kako je to bio ranije slučaj. Zapravo, pojaviće se čitav mini-player koji funkcioniše isto kao i klasični, tako da će se pojaviti čak i titl, vremenska traka, trenutno vreme i ukupna dužina video snimka.

Pored tog mini-playera pojaviće se i opcije „Gledaj kasnije“ i „Dodaj u red“. Ove dve opcije su bile i ranije dostupne, ali su bile manje uočljive. Tu je svakako i taster za prikaz više opcija na koji smo svi već navikli.

youtube-pregled-snimka-na-hover-2

Ovu opciju sam primetio na početnoj stranici Youtube sajta ali je nisam primetio na stranici sa pretplatama i u desnoj traci sa preporukama.

Bilo kako bilo, veoma mi se dopada ova nova opcija i verujem da ću je često koristiti. Kako se vama čini?

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.