Novo na Youtube-u: gledaj video bez otvaranja linka!

Pre više od 4 godine sam pisao članak o tome kako je Youtube uveo funkciju brzog pregleda video snimaka prelaskom kursora preko sličice (thumbnail). To je bilo zanimljivo i korisno, ali sada su ovu opciju znatno unapredili.

Naime, sada kada pređete kursorom preko sličice klipa krenuće video a ne samo GIF animacija kako je to bio ranije slučaj. Zapravo, pojaviće se čitav mini-player koji funkcioniše isto kao i klasični, tako da će se pojaviti čak i titl, vremenska traka, trenutno vreme i ukupna dužina video snimka.

Pored tog mini-playera pojaviće se i opcije „Gledaj kasnije“ i „Dodaj u red“. Ove dve opcije su bile i ranije dostupne, ali su bile manje uočljive. Tu je svakako i taster za prikaz više opcija na koji smo svi već navikli.

youtube-pregled-snimka-na-hover-2

Ovu opciju sam primetio na početnoj stranici Youtube sajta ali je nisam primetio na stranici sa pretplatama i u desnoj traci sa preporukama.

Bilo kako bilo, veoma mi se dopada ova nova opcija i verujem da ću je često koristiti. Kako se vama čini?

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *