Kako kupiti igru preko PlayStation Store iz Srbije? (bez kartice)

12

PlayStation je dosta popularan i zastupljen u Srbiji, ali problem je što PSN (PlayStation Network) nije zvanično dostupan kod nas. Zbog toga igrači ne mogu da kupuju direktno preko PlayStation Store. Ipak, postoji rešenje!

Naime, postoje firme koje uvoze dopune i ostale digitalne kodove sa kojima svako može dodati određenu sumu u svoj PlayStation Wallet. Kasnije, preko tog Wallet-a, moguće je kupiti bilo šta iz PlayStation prodavnice: igre, DLC-ove, poene za igre, pretplate… Dakle, nije potrebna strana (niti bilo koja) bankovna kartica, a ni PayPal, jer kupujete od domaćih firmi.

Kako sve ovo funkcioniše?

Veoma je jednostavno:

 1. Kupite digitalnu PSN dopunu od registrovane firme u Srbiji (platite u pošti, menjačnici, online…)
 2. Unesete digitalni ključ u svoju konzolu (vidi kako)
 3. Taj ključ će vam na digitalni PlayStation račun dodati tu sumu sa dopune
 4. Uđete u PS Store aplikaciju preko konzole i kupite šta želite sa tom dopunom
 5. Kada dopunu potrošite, možete kupiti novu i dopuniti sredstva
Kako kupiti igru preko PlayStation Store u Srbiji

Važna napomena:

Trenutno NE postoje digitalni kodovi za direktno aktiviranje PlayStation igara na vašem nalogu. Ako neko prodaje digitalnu PlayStation igru, to znači da zapravo prodaje nečiji PlayStation nalog koji sadrži tu igru – što nije dozvoljeno!

Nikako nemojte pristati na kupovinu PlayStation naloga jer vam mogu ukinuti pristup bilo kada – da li oni da li sama kompanija Sony.

Jedini i pravi način da kupite PlayStation igru (a da nije disk) jeste pomoću PS Wallet kodova.

Gde kupiti PlayStation kodove?

Postoji više mesta gde možete kupiti kod nas ove dopune, ali svakako treba izbegavati neproverene i neregistrovane prodavce. Obavezno proverite da li je prodavac firma, da li ima PIB i MB, kontakt, istaknutu adresu… i slično. Budući da se radi o digitalnim kodovima, veoma je bitno sve to proveriti!

Registrovani prodavci su obično skuplji jer u tu cenu moraju da uračunaju porez državi, troškove poslovanja, PDV od 20%… itd. ali ste zato sigurni da ste kupili legalno, da imate garanciju i da imate sva prava po Zakonu o zaštiti potrošača. Kada kupujete od stranih firmi, ili od domaćih fizičkih lica, nemate nikakva prava kao potrošač.

Potražite na Google-u to što vas zanima i proverite svaki sajt na koji naiđete (da li je firma, PIB, MB… itd). Pazite se prodavaca na tzv. „online pijacama“ gde uglavnom prodaju fizička lica što znači da nemate nikakvu garanciju i možete da ostanete bez proizvoda ili da dobijete neispravan. Kasnije nemate kome da se žalite.

Kako kupiti igru preko PlayStation Store?

BITNO: uvek kupujete PS digitalne proizvode za region na koji vam se vodi PS nalog! Ovo je veoma bitno jer ako pogrešite region, nećete moći da aktivirate svoj ključ. Ovako možete proveriti region ako ne znate.

Prvo je potrebno da kupite dopunu u iznosu koji vam treba. Recimo:

Uplatu kod domaćih firmi možete uglavnom izvršiti online, platiti u pošti, menjačnici… i slično.

Kada ste dobili svoj ključ (dopunu) od prodavca, unesite ga u konzolu u PS Store i aktivirajte (Redeem). Ovde možete videti detaljno uputstvo za PS 4 i PS 5 konzole.

Pronađite igru u PS Store koju želite da kupite i kliknite „Add to cart„.

Kako kupiti igru preko PlaySt

Kliknite na „Proceed to checkout“ u prozorčetu koje se pojavilo.

Kako kupiti igru preko PlaySt

Imaćete pregled vaše korpe kao i trenutni balans na vašem Wallet-u kao i ukupna cena za plaćanje. Naravno, morate imati više para na balansu nego što vam iznosi korpa.

Kako kupiti igru preko PlaySt

Kliknite na „Confirm Purchase“ – to je to!

Sada ćete imati „Download“ taster i možete preuzeti igru.

Kako kupiti igru preko PlaySt

Igra će vam zauvek ostati na vašem PS nalogu i možete je ponovo preuzeti bilo kada. Samo idite u svoj Library i pruzmite je.

Povezano:
12 komentara
 1. Milija kaže

  Hvala na savetu. Zanima me zasto ne mozemo mi iz Srbije da kupujem direktno u PS prodavnici? Karticom ili preko PP-a? Ja jesam registrovao account na US kao i svi sto rade ovde ali samo zato da bi mi valuta bila u USD. Nema Srbije kao izbor i samim tim transakcije su onemogucene. Zasto je to tako? Ista situacija je i sa Apple prodavnicom. Bitno da ima Ruanda i Papua Nova Gvineja. Mi jesmo banana drzava ali ne razumem ako postoje gore naveden zemlje zasto ne postoji i Srbija. Hvala unapred na odgovoru, Pozdrav

  1. Stefan Marjanov kaže

   Zašto nema Srbije – nemam zvaničnu informaciju. Moje mišljenje: jako smo malo i siromašno tržište, ne isplati im se. Pored toga, verujem da ih koče naši praistorijski zakoni.

 2. Nina kaže

  hjoj pa ovo je super, da sam znala ranije. HVala do neba!!

 3. sima kaže

  Stigao nam ps 5 u petak i bas smo se ovo pitlali nakon sto shvatili da nam ne primaju karticu u ps stor. Izgubili smo ceo vikend pokusavajuci da kupimo kada smo pronasli vase uputstvo i uspeli tako. hvala do neba!

 4. sremac kaže

  Jos jedan glas za Ghost igru

 5. Mijat kaže

  ODličan text kao i uvek, hvala care!

 6. Bojke kaže

  extra, hvala 👍👍👍

 7. Bojan kaže

  E Stefane, Stefane, nisam ocekivao cenzuru na tvom blogu. Veliki minus.

  1. Stefan Marjanov kaže

   Kakva cenzura? Aikismet upravlja komentarima, briše, smešta u spam… Ako si nešto objavio i nema komentara onda je taj komentar verovatno bio napadan, vulgaran, sa elementima mržnje, negativan… i slično pa ga je Akismet obrisao. Takođe sam i ja dodao moje filtere i malu skriptu koja ide periodično i briše takve komentare jer ima dosta tih negativnih sa mržnjom pa to odvraća ljude sa bloga. Nisam hteo da stavim sve komentare pod administraciju pre objave pa sam morao nešto drugo smisliti da se otarasim spama i komentara mržnje, uvrede, itd.

 8. milivoje kaže

  hvala puno ovo je spas za nas starije koji nemamo internet karticu i jos uvek placamo u posti . unuka mi probi glavu da joj kupim neke vibukse za soni …..

 9. Alexaa kaže

  E drug moj tačno sam se pronašao u članku, jesi o meni pisao? :D pre par meseci smo kupili sa nekog domaćeg sajta ghost of tsushima za sony ali smo dobili nalog (kao što si i napisao) i već neko vreme nemamo pristup a prodavac ne odgovara :( sad sam ispratio ovo uputstvo kako si napsao i sve reseno u nekoliko minuta. Dodao sam igru na svoj nalog, jeste da idem ispocetka ali barem je na mom nalogu. Inace probaj igru ako nisi vec, bruka.

  1. Stefan Marjanov kaže

   Nisam probao igru ali svi je baš hvale. Ima naznaka da će doći na PC uskoro pa pratim.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.