HBO Max stigao u Srbiju – moja ISKUSTVA (pozitivna i negativna)

27
92%
Odlično

Najbolji odnos cene i količine sadržaja za gledanje u odnosu na konkurentske servise.

 • Cena
 • Raznolikost sadržaja
 • Kvalitet slike
 • Aplikacije
 • Podrška za srpski prevod

HBO Max je od pre nekoliko dana (tačnije od 8. marta 2022.) zvanično dostupan korisnicima iz Srbije. Veoma sam se radovao ovom servisu jer sam imao lepa iskustva sa prethodnikom – HBO GO. Kakva su iskustva sa HBO Max? Da li su bolja, lošija, koje su prednosti, a koji nedostaci…? O svemu tome pišem u nastavku članka.

Napomena: članak nije sponzorisan, pišem lično iskustvo!

HBO Max cena pretplate

Ovaj servis kod nas mesečno košta svega 6,99 € ali ako se pretplatite do kraja marta 2022. imaćete doživotno popust od 33%. Dakle, pretplata će vas koštati samo 4,66 €! Dakle, ako se pretplatite odmah, taj popust od 33% ćete imati do kraja života pod uslovom da ne prekinete plaćanje u nekom trenutku.

HBO Max sadržaj – šta sve spada u cenu?

 • Kompletan HBO sadržaj
 • Max Originals sadržaj
 • Kompletan DC sadržaj
 • Kompletan Warner Bros sadržaj
 • Kompletan Cartoon Network sadržaj
 • Kompletan Discovery+ sadržaj (biće dodat u toku 2022)
 • Gledanje na do 3 različita uređaja u isto vreme
 • Do 5 odvojenih profila u okviru naloga
 • Pristup 13.000 sati sadržaja
 • Srpski prevod na sve sadržaje (treba proveriti)
 • Gledanje na TV-u, telefonu, tabletu, računaru…
 • Offline gledanje ako ste u putu i bez neta
 • Odabrani 4K HDR naslovi
 • Redovno dodavanje novih sadržaja

Huh, dakle baš dosta toga. Ako biste gledali po 8 sati svakodnevno, trebalo bi vam više od 4 godine da sve pogledate i to pod uslovom da ne dodaju nove sadržaje – a dodaju konstantno. U prevodu: nikada nećete ostati bez sadržaja za gledanje.

Realno, cena je veoma prihvatljiva i dobije se ubedljivo najviše za nju u poređenju sa drugim sličnim domaćim i stranim servisima. Recimo, ako uporedite cenu sa Netflix paketima, jasno se vidi da je HBO Max daleko isplativija opcija.

hbo-max-srbija-iskustva-filmovi

HBO Max – pozitivno

Testirao sam servis i prikupio pozitivne utiske, mada je mnogo toga preneseno iz HBO GO servisa.

Veoma brza TV aplikacija

Hardver u mom Android TV-u nije baš na zavidnom nivou (kao ni u većini Android televizora) pa sam mislio da će aplikacija užasno kočiti. Međutim, radi bez ikakvih problema, veoma je brza, ne „secka“, ne preskače klikove, video krene u roku od sekund-dva… Prijatno sam se iznenadio.

Mnoooogo sadržaja za OK cenu

Sav sadržaj je otključan, toliko toga ima da se gleda i uvek će se naći makar nešto za svakoga. Za tu cenu ubedljivo najbolja ponuda. Ako tražite najviše sadržaja za najmanje para, ovo je paket za vas.

Snalaženje u aplikaciji

Interfejs je isti nas svim uređajima tako da je veoma lako preći sa jednog na drugi. Meni se posebno dopalo to što je interfejs na TV-u veoma dobro prilagođen daljinskim upravljačima. U veoma malo klikova se može doći do sadržaja po želji.

Srpski prevod za sve sadržaje

Zapravo, nisam siguran da li apsolutno svaki film/serija ima srpski prevod, ali do sada je sve imalo što sam probao. Ima veoma mnogo naslova da bih probao na svakom, ali sve najpopularnije ima srpski prevod. Poslao sam upit HBO kompaniji da potvrdi ovo ali nisu dali odgovor.

Ovo je ujedno i najveća prednost (pored cene) u odnosu na sve druge streaming konkurente. Ako vam je srpski prevod bitan, bolje od ovoga nećete naći.

Warner Bros, DC, Cartoon Network, Max Originals

Dune, Matrix, Tenet, Friends, Harry Potter, Lord of the rings, Batman, Superman, Aquaman, Shazam, Wonder Woman, Duško Dugouško, Patak Dača, Scooby-Doo… filmovi, serije i crtaći koje svi volimo dostupni su u okviru pretplate.

HBO GO pretplatnici imaju Max po istoj ceni

Ako već imate pretplatu na HBO, HBO GO ili HBO Portugal, onda imate pristup za HBO Max. Uskoro će ostali HBO servisi biti nedostupni tako da je potrebno samo da pređete na novi HBO Max.

Ako nemate nikakvu HBO pretplatu, moj savet vam je da iskoristite ovu promociju od 4,66 eur jer naši operateri naplaćuju više (Telenor – 809 rsd, SBB – 720 rsd, A1 – nisam našao, MTS – nisam našao).

HBO Max – negativno

E sad, ima i nekih mana koje su više „moglo bi imati aliiii ‘ajd…“ nego što su neki ozbiljni nedostaci zbog kojih bi neko odustao od paketa. Ipak, hoću da ih ovde navedem iz dva razloga: 1) da korisnici znaju šta ih čeka; 2) i da HBO kompanija vidi šta korisnicima smeta.

Nema brzog premotavanja (TV)

Ako koristite aplikaciju na TV-u, da biste premotali recimo na polovinu klipa, morate da klikćete taster za premotavanje hiljadu puta. Mnogo zgodnije bi bilo da može samo da se drži taster.

Nema auto intro skip

Svaki put morate da gledate intro (uvodnu špicu) serija sem ukoliko ručno ne premotate. Na računaru i telefonu je to lako, ali na TV-u baš i nije – što sam pomenuo iznad.

Update: zapravo ima ovu opciju ali nisam je primetio na svim serijama i epizodama. Možda je polako dodaju, a možda neke serije prosto nemaju to.

Prevod uvek mora da se bira

U podešavanjima aplikacije sam podesio da titl (prevod) uvek bude vidljiv ali to ne pomaže, uvek moram da biram prevod. Kada se pusti video, titlovi su isključeni. Mora da se klikne ikonica za prevod pa da se izabere željeni prevod sa liste. Dosta je iritantno.

Update maj 2022: napokon su popravili ovo, prevod je sada uvek podešen prilikom puštanja sadržaja.

hbo-max-srbija-iskustva-titlovi-prevod

Ne može da se označi sadržaj kao „pogledan“

Ne postoji opcija da se neki sadržaj označi kao „pogledan“ ili „nepogledan“. Nije mi jasno zašto to ne postoji ako većina sličnih VOD aplikacija to ima.

Štur prikaz informacija o filmu/seriji

Kada otvorite neki film ili seriju, od informacija imate samo ono osnovno: glumci, režiser, reditelj, trajanje, uzrast… Nigde nema da se pusti trejler, vidi IMDB ocena… generalno malo više informacija bi dobro došlo.

Veoma malo 4K HDR sadržaja

Samo odabrani naslovi (svega 6!) trenutno ima 4K HDR podršku, sve ostalo je 1080p. Ovo je ogroman minus.

Nema integraciju sa Google Home

Ovo će malom broju korisnika biti nedostatak jer u Srbiji retko ko uopšte ima Google Nest zvučnik, a još manje ko koristi to za puštanje filmova na TV-u. Ipak, ja Google Nest zvučnik koristim svakodnevno i nemogućnost da povežem HBO Max je zaista veliki nedostatak.

HBO Max iskustva – zaključak

Kao što vidite, servis nudi toliko toga ali takođe ima toliko nedostataka koji prosto kvare uživanje u tom sadržaju. Kada bi to popravili moja ocena bi bila 10/10 bez razmišljanja. Ovako, 9/10.

Da li se pretplatiti na HBO Max? Ako volite filmove i serije – svakako. Toliko sadržaja za samo 550 RSD mesečno (sa 33% popusta) je svakako isplativo. Čak i po punoj ceni je daleko isplativije od drugih streaming servisa.

27 komentara
 1. S1 kaže

  Mene interesuje zasto kasne sa izbacivanjem sezona i epizoda za odredjene serije,na piratskim sajtovima vec uveliko imas cak i po 2 sezone i serije do kraja,primer je serija FROM,Walking Dead 11sezona ima samo 16 epizoda,pojedine serije i nema…

  1. Stefan Marjanov kaže

   Sezone koje su ranije postojale (pre dolaska Max-a u Srbiju) se postepeno dodaju, ali svakako postoje izuzeci. Epizode aktuelnih serija se dodaju sa zakašnjenjem. U oba slučaja razlog je (po mom mišljenju) taj što moraju da prilagode sadržaj za naše područje i da ga prevedu. Moguće je da postoje i drugi razlozi kao što su procedure odobravanja sadržaja u određenoj državi, licence, interna logistika, i slično. Budući da je Srbija zaostala za svetom barem za 10 godina, verujem da nije jednostavno za naprednu državu da posluje ovde. Uvek je najlakše raditi u svojoj matičnoj državi (USA u ovom slučaju) pa ti njihovi domaći korisnici dobijaju uvek prvi. Piratski sajtovi izbacuju sadržaj čim se original pojavi bilo gde, što znači da čim se pojavi u recimo USA oni mogu da skinu i upload-uju bez da prolaze kroz celu navedenu proceduru.

 2. Милан kaže

  Ako je HBO srbija zasto nema sinhronizovanih crtanih filmova? Ima engleski , hrvatski i slovenacki .

  1. Stefan Marjanov kaže

   Kada bismo čekali da prvo sve sinhronizuju pa da tek onda uvedu servis kod nas, nikada ništa ne bismo imali. Netflix nema ni prevode, a kamoli sinhronizaciju. Pa većina crtana na TV-u nema sinhronizaciju. Isto tako Google asistent se prodaje u Srbiji pa nema podršku za srpske komande, kao i Alexa, Siri… Srbija je mala, niko neće da troši resurse za tako malo tržište.

 3. Nenad kaže

  Pozdrav jedno pitanje da li moze da se instalira na Grundig tv smart?

  1. Stefan Marjanov kaže

   Koji model?

  2. Paranoja kaže

   Prevod karastrofalan. Pratila sam kroz par filmova/ serija sa engleskog govornog podrucija, i iskreno zabrinulo me sta tek prevode sa azijskog/ skadinavskog. Utisak je kao de je neko kroz google translate odradio posao.

 4. Milena kaže

  Ja ne znam da li ja nešto radim pogrešno (mada ne vidim kako) ali više od polovine crtaća koje smo gledali na HBO GO ovde nema. Mislim pre svega na dugometražne Diznijeve filmove. Uzevši u obzir sve ostalo negativno što su i drugi korisnici naveli, i meni nedostaje HBO GO. :(

  1. Ivan kaže

   Isto i kod mene. Nema diznija, iskreno nne vidim razlog da placam hbo max.

   1. Stefan Marjanov kaže

    Naravno da nema Diznija kada je to suparnička kompanija. Dizni ima svoj Disney+ servis. Pretplatite se na onaj servis čiji sadržaj želite da gledate. HBO Max je najbolji odnos cene, količine i raznolikosti sadržaja generalno, ali svako se pretplati na ono šta želi da gleda.

 5. Vladan kaže

  Instalirao na android box Tin i prevod idu ali nema slikr Hbo go normalno radio Ako neko zna neka pomaze

 6. Ivana kaže

  HBO MAX je sjajno za gledanje. Osim sto baguje! Kad hoces da pustis sinhronizovani crtani, a postoji srpski audio snimak, on ucitava slovenački! Takva greška je postojala i na HBO GO ali je rešena relativno brzo. Očekivala bih da će se rešenje preneti na novu aplikaciju, a ne da se greska ponavlja…

  1. Stefan Marjanov kaže

   Zapravo sinhronizacija je jedino što bih mogao da pohvalim. Podesio sam „Srpski“ prilikom prvog puštanja i svaki naredni klip (koji ima sinhronizaciju) je imao izabran „Srpski“ automatski – što nije slučaj sa prevodom recimo.

   1. Igor kaže

    Na LG WebOS-u aplikacija radi odlično, kao i na mobilnom telefonu. Moja najveća zamerka je preterano kašnjenje sa prikazivanjem novih epizoda aktuelnih HBO Max serija i odnosu na US! Kod nas epizode stižu sa zakašnjenjem od čitavih 7 dana što nije ok. Primer je Tokyo Vice jer su kod nas stigle samo 3 epizode, a i Americi danas su stigle 6 i 7 epizoda.

    1. Stefan Marjanov kaže

     Za svetom kasnimo 10 godina tako da je 7 dana super :)

 7. Aleksa kaže

  Meni je HBO.GO bio mnogo bolji. Brze je radio, o prevodu ste vec napisali negativna iskustva. Ova aplikacija mi često puca i baguje. Ne mogu da verujem da su upropastili nesto sto je odlicno radilo.

 8. Ivan kaže

  Ja imam lg smart,malo stariji tipa 4 god,kod mene nema opcije da se instalira aplikacija

 9. Pedja kaže

  Ja sam primetio da ipak nemamo pristup kompletnom sadrzaju koji hbo max nudi. Ako se izgoogla sta je novo od sadrzaja ubaceno, recimo od 01.03. (sto ja cesto radim, i za hbo i za netflix jer je lakse da se vidi sta su novo ubacili od filmova i serija) videcete da su npr dodali Blade, Resident Evil itd, ali kada se uradi pretraga ovi filmovi ne postoje kod nas tj app ih ne pronalazi…

 10. Čedomir kaže

  Hvala na utiscima. Moji su znatno lošiji u poređenju sa HBO GO. Gledam na PCu i glavni utisak je da je interfejs playback stranice mnogo lošiji od prethodnika. Ne mogu premotavati unazad kucanjem na levu strelicu tastature, npr!!! Titlove moram ručno da podesim svaki put. HBO GO je imao odličan streaming interfejs koji je pritom radio bez greške. Ovde sada ima i bagova. Ne shvatam da tako moćna platforma kakva je HBO može toliko da unazadi iskustvo u pokušaju da se unapredi???

  1. Stefan Marjanov kaže

   Hvala za info o web player-u, nisam mu dao šansu jer nisam planirao da gledam VOD preko računara ikada. Ali eto za one koji gledaju preko računara značiće feedback. Kao što vidiš uglavnom sam opisivao TV app pošto danas većina ljudi tako konzumira VOD sadržaj. A ovo za biranje prevoda – oooo da, nervira me mnogo baš, skoro pa deal breaker.

  2. Radisav kaže

   Moje iskustvo sa HBO MAX na smart TV Samsung je užasno. Aplikacija učitava predugo.
   I kad učita, sporo prikazuje sadržaj u pretrazi, bukvalno prepozna ukucano slovo (pa pokaže predlog) tek kada upišem sledeće.
   Najgore od svega je sporo očitavanje filma/serije, skoro nikada ne prebaci automatski na sledeću epizodu. Neretko se u toku prikazivanja desi da aplikacija pukne.
   Probao da reinstaliram aplikaciju, ažuriran sve šta stignem, čak sam tv povezao direktno, žičano, na router. Brzina interneta je 500Mbps.
   Na telefonu je sasvim ok.

   HBO GO mi nedostaje.

   1. Stefan Marjanov kaže

    Možda je do TV-a, slabiji hardver, ili možda app nije optimizovana za Samsung TV. Kod mene na TCL55C715 radi perfektno: navigacija kroz interfejs je brza, video pušta kroz sekund-dva, ide na sledeću epizodu bez problema, skip intro bez problema, premotavanje odlično… Što se brzine tiče veoma sam zadovoljan. Ali eto, fali mnooogo opcija u aplikaciji pa zbog toga dobija veliki minus od mene. Nadam se da će uraditi nešto po pitanju brzine na Samsung TV. Koji model je upitanju? Možda je prosto spor hardver.

    1. Ana kaže

     Aplikacija radi extra i na Lg tv i na telefonu.Sto se tice HBO oni su nula,sadrzaj je isti vec duze vremena.Kupite nove serije,filmove,ovo je uzas.Neznam zasto placam,na kraju cu aktivirati Netflix.

    2. Radisav kaže

     Model je sasvim ok, u pitanju je Samsung UE49MU6402

    3. Stefan Marjanov kaže

     Onda verovatno app jednostavno nije optimizovana za Tizen.

   2. Predrag kaže

    Instalirao sam sve lepo radilo je a sada kada sam usao nece da pusti film i poceli na mail da mi samo stizu kodovi na svaka 2 minuta mail kod mail kod znaci ovo je katastrofa lose odradjeno

    1. Stefan Marjanov kaže

     Možda trebaš da aktiviraš mejl adresu? Kako izgleda ta poruka sa kodom?

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.