6 Chrome dodataka koji će vam uštedeti vreme

Dodataka za Chrome ima zaista mnogo, neki su zabavnog karaktera, neki služe za povećanje produktivnosti, neki su pravljeni specijalno za neki sajt… a neki su kreirani kako bi vam uštedeli vreme.

Kroz godine sam isprobao gomilu dodataka i uvek imam jedan set koje koristim svakodnevno radi uštede vremena. Ta ušteda vremena je mala, možda 2-3 sekunde u minuti, ali se u toku godine nakupi.

U ovom članku ću predstaviti nekoliko takvih dodataka, a vi možete ispod u komentaru preporučiti neke druge koji su vama pomogli da uštedite vreme.

Grammarly

Grammarly-using-example

Ako često komunicirate tekstualnim putem na engleskom, a taj jezik vam nije maternji, onda će vam ovaj dodatak biti od koristi. Naime, Grammarly će vam automatski podvući i ispraviti greške (kako štamparske tako i gramatičke) dok pišete nešto na engleskom jeziku i tako vam uštedeti vreme u traženju tačnih izraza na internetu. Treba vam samo ovaj dodatak i besplatan nalog.

Preuzmi Grammarly besplatno

Checker Plus for Gmail™

checker-for-gmail-chrome

Koliko vremena izgubite ulazeći na XY Gmail naloga da biste proverili poštu? Ja lično imam 5 Gmail naloga na koje sam uvek prijavljen i gde mi konstantno stižu mejlovi. Kada bih ulazio 50 puta na dan na svaki od njih, izgubio bih dosta vremena. Checker Plus for Gmail™ dodatak automatski proverava da li imate nove mejlove i prikazuje vam obaveštenje čim dobijete neki. Dobra stvar je što dodatak detektuje na koje ste Google naloge prijavljeni na google.com sajtu i ne morate da se prijavljujete u sam dodatak. Dovoljno je da ga instalirate i to je to.

Preuzmi Checker Plus for Gmail™ besplatno

KP Pomagač

kupujem prodajem dodatak

Ovaj dodatak sam lično pravio kako bih olakšao i ubrzao korišćenje kupujemprodajem.com sajta. Dodatak sadrži set raznih opcija koje pomenuti sajt nema, a korisnicima dosta trebaju. Neke od opcija su: brzi prikaz ocena korisnika, brzi prikaz sadržaja oglasa, uveličaj sliku oglasa na klik, noćni režim…

Prezmi KP Pomagač besplatno

FastForward

fastforward-chrome-addon

Da li vas iritira kada hoćete da posetite neki link pa vam se pre toga pojavi tajmer koji odbrojava nekoliko sekundi pre nego što vas prebaci na željeni link? Možda je to svega 5-6 sekundi, ali se nakupi vremenom. Ovaj dodatak rešava taj problem tako što vas odmah preusmerava na stranicu koju ste želeli da posetite i skroz zaobilazi te dosadne tajmere.

Preuzmi FastForward besplatno

SponsorBlock

yt sponsor block addon

Pored standardnih Google reklama u YouTube video klipovima (zbog kojih te prođe želja da gledaš klip dok se sve izređaju), već neko vreme imamo i sponzorisane poruke. To su one poruke koje traju circa pola klipa gde autor promoviše nešto što (uglavnom) nema veze sa temom klipa. Ovaj dodatak to rešava tako što automatski preskače promo poruke i vi možete da gledate klip na miru. Pored toga, dodatak preskače i introe, delove muzičkih klipova u kojima nema muzike, podsetnike za subscribe… i slično.

Preuzmi SponsorBlock besplatno

Bitwarden

bitwarden hero

Ovo je trenutno najbolji besplatni čuvar lozinki koji radi na svim uređajima. Napravite besplatan nalog, instalirajte dodatak, instalirate aplikaciju na telefon i sačuvajte sve lozinke. Kada napravite nalog, tu lozinku od naloga zapamtite jer ćete sa njom otključavati sve ostale. Kasnije, kada se prijavite ili napravite nalog na nekom sajtu, dodatak će vas pitati da sačuvate login podatke. Kada ih sačuvate, svaki sledeći put možete kliknuti na dodatak kako bi vam automatski popunio login podakte. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već ćete imati sigurnije naloge jer možete za svaki kreirati jaku lozinku koju ne morate da pamtite. Kada sačuvate login podatke, oni će biti dostupni na svim vašim uređajima.

Preuzmi Bitwarden besplatno

Znate za neki dodatak koji bi mogao da se nađe na ovoj listi? Napišite u komentaru ispod.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *