ESIR: kako jedan digitalni bezbednosni element koristiti više puta

U ovom video tutorijalu pokazujem kako možete besplatno kreirati link do digitalnog bezbednosnog elementa (BE) koji neće isteći i koji možete koristiti neograničeno mnogo puta.

Kao što znate, link do digitalnog bezbednosnog elementa (BE) koji dobijate u eSanduče važi svega nekoliko dana i možete ga iskoristiti samo jednom. Ako taj link iskoristite da konfigurišete ESIR aplikaciju, on odmah postaje nevalidan i morate tražiti novi ukoliko vam zatreba opet.

Međutim, možete kreirati svoj link do BE koji neće isteći i koji možete koristiti koliko god puta želite, a uputstvo se nalazi u klipu ispod.

Biće vam potrebno:

  • Besplatan Dropbox nalog (registruj se)
  • Neiskorišten link do BE iz PDF dokumenta (bitno!)
  • Lozinka i PAK za taj BE
  • ESIR aplikacija spremna za konfigurisanje

Uputstvo:

Kako omogućiti / onemogućiti link po potrebi

Ako se brinete za bezbednost vašeg novog linka, uvek ga možete onemogućiti kada vam ne treba. Kada onemogućite link, on ostaje isti ali ga niko (sem vas) ne može otvoriti. Kasnije možete opet da ga omogućite i koristite. Takođe, možete obrisati link pa generisati novi ako mislite da je vaš stari link kompromitovan.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *