Namestite da se Facebook objave UVEK pojavljuju hronološki

Pre izvesnog vremena pisao sam članak u kojem sam objasnio kako da čitate objave na Facebook-u hronološki. Ipak, to je imalo jednu manu – uvek se vrati na staro. No, postoji rešenje i za to.

Naime, ako koristite Facebook na računaru (što se nadam da je tačno) imate sreće jer postoji maleni dodatak pomoću kojeg možete forsirati Facebook da uvek prikazuje objave hronološki.

Ovaj dodatak je univerzalan, a koristi se za kreiranje redirekcija na osnovu vaših uslova. U ovom slučaju možemo kreirati redirekciju na Facebook sajtu tako da kad god odemo na početnu, Facebook učita link za hronološki raspored objava.

Uputstvo

1. Prvo instalirajte „Redirector“ dodatak za vaš veb pregledač

2. Sada otvorite Facebook.com

3. Kliknite na ikonicu dodatka pa izaberite „Edit redirects

4. Videćete podešavanja dodatka. Tu kliknite na „Create new redirect

5. Sada popunite polja ovako:

 • Description: Facebook
 • Example URL: facebook.com/
 • Include pattern: *facebook.com/
 • Redirect to: https://www.facebook.com/?sk=h_chr
 • Pattern type: Wildcard
 • Pattern Description: FB
 • ADVANCED – Apply to: Main window i HistoryState

6. Sačuvajte klikom na „Save“ i to je to“

7. Ako ne želite da prekucavate sve, možete importovati moju konfiguraciju klikom na „Import“.

Sada kad god posetite Facebook početnu stranicu, bićete preusmereni na poseban link (facebook.com/?sk=h_chr) na kojem su objave uvek hronološki poređane.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

5 komentara

 1. Moze li za Insta?
  Deluje da idu hronološki,ali kako objavljujem i do 6 tekstova dnevno ni u kom slučaju ne ide tako da te molim za odgovor.

 2. Zdravo stefane imam problem sa tabletom tab aktive 2 nece da prifvati igo primo instaliram aplikaciju i mape i nemoze da otvori tablet je verzija 9 pa neznam koji bi igo primo odgovarao mozete li mi pomoci unapred hvala

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *