Ovaj AI alat za uklanjanje pozadine postaje skroz besplatan!

Ko prati blog duže vreme zna da sam zaljubljenik u veštačku inteligenciju (AI) i da obožavam alate koji se oslanjaju na ovu tehnologiju. Na blogu sam pisao već podosta članaka i predstavio dosta AI alata, pa evo ga još jedan.

Ovoga puta se radi o Online alatu koji uklanja pozadine sa slika ali i bilo šta drugo što vam smeta na slikama. Recimo, možete u par klikova ukloniti pozadinu oko svoje portret slike i staviti nešto drugo kasnije, ili pak izbrisati sa slike nešto što se našlo u kadru što nije trebalo.

E sad, AI alata koji ovo rade ima dosta ali svaki ima makar neko ograničenje u besplatnoj verziji. Ipak, postoji jedan koji će kroz mesec dana postati skroz besplatan tako da će korisnici moći da ga koriste bez ograničenja!

AI Bg Eraser

Radi se o alatu „Bg Eraser“ i nalazi se na sledećem linku: https://bgeraser.com/

U trenutku pisanja ovog članka postoji besplatna verzija koja ima svoja ograničenja, ali za manje od mesec dana alat će biti skroz besplatan, tj. neće biti Free i Pro verzije već će sve biti besplatno. Dok čekate da se to desi, možete isprobati besplatnu verziju već sada da isprobate alat i istražite opcije.

2-u-1: Magic Eraser i Background Eraser

Bg Eraser zapravo nudi dve opcije:

1) Magic Eraser – možete obojiti nešto na slici i AI će ukloniti to sa slike i izgledaće kao da ničega tu nije bilo. Primer možete videti na slici ispod. Uklonio sam uspešno auto tako što sam ga prosto obojio četkicom i kliknuo „Erase“. Na ovaj način možete lako ukloniti i Watermark sa bilo koje slike.

ai uklanjanje predmeta sa slike

2) Background Eraser – jednim klikom AI alat uklanja pozadinu oko subjekta ili objekta na slici. Primer možete videti ispod. Zelenu boju sam ja dodao, na tom mestu će nakon uklanjanja pozadine biti providno (png format) pa možete staviti bilo šta.

ai uklanjanje pozadine online sa slike

Naravno, kao i sa svakim AI alatom rezultat možda neće uvek biti savršen. Međutim, u većini slučajeva dobio sam rezultat kakav sam očekivao.

Zašto Bg Eraser postaje besplatan?

U razgovoru sa vlasnikom alata saznao sam da se tim fokusirao na druge projekte kao što su https://imagecolorizer.com/ i https://imgupscaler.com/ od čega će se primarno finansirati. Zbog toga što im Bg Eraser neće biti primarni izvor zarade, rešili su da ga ponude besplatno.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *