Ovo su neiskorišteni Windows XP logotipi

Svi znamo kako izgleda poznati Windows XP logo, a da li ste videli logotipe koji nisu bili te sreće da budu izabrani? Možete se zabaviti i videti neke od njih ispod. Neki su vrlo šareni i kreativni, dok su drugi jednostavni i minimalistički. Šta god da volite, sigurno ćete pronaći nešto što vam se sviđa. Uostalom, ko zna, možda se jedan od ovih logotipa krije u vašem narednom Windows ažuriranju!

Kreativna agencija „Frog Design“ podelila je nekoliko logotipa iz 2001. godine koji nisu izabrani za (u to vreme) narednu Windows verziju. Kao što možemo videti, neki su skroz drugačiji od onog koji je na kraju ipak izabran, dok su drugi bili veoma slični.

Neiskorišteni Windows XP logotipi 2
Slike: Casey Potter
Neiskorišteni Windows XP logotipi 1
Slike: Casey Potter

Dizajni, koje je podelio Casey Potter (direktor dizajn agencije), su nastali jer je „Microsoft hteo spoljnu perspektivu za dizajn svog operativnog sistema sledeće generacije – Windows XP„.

Tokom rada na razvijanju Windows XP-a (2001.), Microsoft je poslao upit kompaniji za dizajn Frog Design da im pomogne da „generišu ključne elemente korisničkog interfejsa“, a to je podrazumevalo i novi logo. 50 potencijalnih logotipa je kreirano, što je kasnije svedeno na top 3, da bismo na kraju dobili finalni XP logo koji svi danas poznajemo:

XP-Logo
Slike: Casey Potter

Koji neiskorišteni logotipi su vama najlepši? Da li biste neki od njih izabrali umesto onog koji je Microsoft izabrao? Ili biste možda neki izabrali za naredni Windows?

Meni se lično sviđaju svi sa druge slike, mogli su komotno sve da iskoriste za naredne verzije.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *