UPUTSTVO: Kako aktivirati roming? (A1, Yettel, MTS)

Aktiviranje rominga na svom telefonu može biti ključno kada putujete ili boravite van mreže svog operatera. Ako ste korisnik A1, Yettel ili MTS mreže, u ovom članku ću vam pružiti sve potrebne korake kako biste lako i uspešno aktivirali roming na vašem uređaju.

Bitno: u članku samo pišem o tome kako aktivirati roming, ne i o cenama. Proverite na sajtu svog operatera koliko koštaju usluge u romingu koje planirate da koristite, ovaj članak to ne pokriva.

Kako aktivirati roming – A1

Na zvaničnom sajtu a1.rs je navedeno da je roming automatski svima uključen (opširnije).

 1. Ako si prepaid privatni korisnik, roming ti je omogućen odmah bez potpisanja ugovora ili unosa posebnih kodova
 2. Ako si postpaid privatni korisnik, usluge rominga su dostupne odmah po aktivaciji broja. Razgovori, poruke i internet saobraćaj ostvareni u inostranstvu će biti tarifirani u skladu sa važećim roming cenovnikom
 3. Ukoliko prelaziš u A1 mrežu i kod prethodnog operatera si bio postpaid korisnik, roming će ti biti automatski aktiviran
 4. Ako si poslovni korisnik, usluga rominga ti je aktivirana odmah nakon pridruživanja A1 mreži

Ako želite da deaktivirate roming, to možete učiniti preko A1 portala ili pozivanjem broja 060 1234.

Korisni linkovi za A1 korisnike:

Kako aktivirati roming – Yettel

Pripejd korisnici

Ako ste pripejd korisnik onda vam je roming automatski aktiviran. Potrebno je samo da imate dovoljno sredstava (kredita) na vašem broju.

Postpejd korisnici

 1. Usluga rominga se postpejd korisnicima aktivira automatski nakon prvog plaćenog računa, uz uslov da u tom periodu broj nije bio isključen iz mreže (odlazni i dolazni saobraćaj)
  • Roming možete da koristite i pre ovog roka, uz uplatu namenskih sredstava u iznosu od 4000 dinara. Ovaj iznos će se koristiti kao pretplata računa (avans)
 2. Usluga rominga na internet tarfinom paketu se aktivira isključivo slanjem potpisanog zahtev vlasnika broja ili potpisivanjem zahteva u Yettel prodavnici
 3. Usluga rominga na paketima za kućni internet nije dostupna

Korisnici linkovi za Yettel korisnike:

Kako aktivirati roming – MTS

Pripejd korisnici

Roming za sve pripejd korisnike je automtaski aktivan. Odmah po dolasku u inostranstvo vaš mts pripejd broj vam omogućava korišćenje svih roming usluga.

Postpejd korisnici

 1. Ukoliko ste postojeći postpejd korisnik i želite da aktivirate roming uslugu, možete da pozovete kontakt centar 0800 100 100 ili da odete u najbližu poslovnicu
 2. Novim postpejd korisnicima roming usluga će biti automatski aktivirana

Korisni linkovi za MTS korisnike:

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *