Šta je i kako funkcioniše Viber Caller ID? (VIDEO)

0

Viber je uveo novu funkciju (Viber Caller ID) koja je i korisna i pomalo zabrinjavajuća. Korisnici se mogu prijaviti ili odjaviti iz ovog programa, a u ovom članku i video klipu nešto više o tome.

Dakle, nova Viber opcija omogućava svojim korisnicima da učestvuju u globalnom programu za suzbijanje spama. Radi na principu deljenja informacija o tome da li je neki broj spam/scam ili nije. Takođe, naziv i slika iz tog broja se dele sa svim drugim korisnicima ovog programa.

Ukratko: ako vas zove neki nepoznat broj na vašu SIM karticu, Viber će vam (ako ste u ovom programu) pokazati popup sa informacijama o tom broju – čak iako taj broj nema Viber. Od informacija se mogu naći sličica, ime i da li je spam. Na kraju razgovora možete i sami prijaviti broj kao spam.

Više detalja o tome kako ova opcija radi, kako da je uključite/isključite i zašto je kontroverzna, pogledajte u video klipu:

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.