Stigao Viber Plus u Srbiju (249 RSD mesečno) – da li vredi?

Rakuten Viber je upravo lansirao Viber Plus – mesečni pretplatni servis koji donosi ekskluzivne funkcionalnosti pored standardnih besplatnih. U ovom članku pišem o tome šta tačno Viber Plus nudi i kako možete da ga aktivirate.

I pre nego što krenemo, da razjasnimo – Viber ostaje besplatan i sve dosadašnje besplatne opcije ostaju besplatne. Viber Plus predstavlja nadogradnju, pružajući dodatne pogodnosti onima koji su spremni da izdvoje oko 1.99 dolara (249 RSD).

Viber Plus: šta nam sve donosi?

Viber Plus je paket koji se plaća mesečno, a korisnicima donosi nekoliko zanimljivih i korisnih opcija. Za svega 1.99 USD mesečno, korisnici ovog pretplatničkog servisa će uživati u nizu premijum funkcionalnosti koje će im olakšati svakodnevnu komunikaciju i pružiti više zabave.

Nema više reklama

Jedna od glavnih prednosti Viber Plus servisa je mogućnost korišćenja aplikacije bez reklama. Za samo 1.99 mesečno, možete u potpunosti ukloniti sve reklame iz aplikacije.

Transkript glasovnih poruka

Viber Plus omogućava korisnicima da lako čitaju glasovne poruke putem transkripcije. Ovo je posebno korisno u situacijama kada niste u mogućnosti da preslušate glasovnu poruku ili jednostavno želite zadržati svoju komunikaciju diskretnom. Viber će ispisati sadržaj glasovne poruke na ekranu bez puštanja iste.

Nevidljivi Režim

Zamislite da možete čitati poruke i pratiti ko je na mreži bez da drugi korisnici znaju da ste online. Viber Plus vam pruža ovu funkcionalnost, čineći vašu komunikaciju diskretnijom nego ikad.

Neograničeni Stikeri

Često koristite stikere u komunikaciji? Viber Plus vam omogućava neograničen pristup svim stikerima, uključujući i one koji inače zahtevaju plaćanje.

Personalizovana tehnička podrška

Potrebna vam je pomoć? Viber Plus korisnici mogu kontaktirati tehničku podršku 1-na-1 uživo kroz jednostavan klik, obezbeđujući brze i personalizovane odgovore na svoja pitanja i probleme.

Specijalni bedž na profilu

Plus korisnici će uz svoju sliku profila imati maleni bedž pomoću kojeg će drugi korisnici znati da plaćate Plus pretplatu (ako vam to nešto znači).

Unikatne ikonice aplikacije

Ako vam se ne sviđa klasična ljubičasta Viber ikonica u vašem telefonu, kao Plus pretplatnik možete podesiti da stoji neka druga.

Kako aktivirati Viber Plus?

Aktiviranje Viber Plus je brzo i jednostavno. Korisnici koji žele isprobati ovaj servis mogu kliknuti na „Još“ u donjem desnom uglu aplikacije pa na „Viber Plus“. Sve ostale funkcionalnosti Vibera koje su bile besplatne i dalje će biti besplatne – slanje tekstualnih poruka i pozivanje ostaju neizmenjeni.

kako aktivirati viber plus

Ova nadogradnja dolazi kao odgovor na potrebe korisnika koji žele da unaprede svoje iskustvo na Viberu. Ofir Ejal, globalni izvršni direktor kompanije Rakuten Viber, ističe da je ovo samo početak, a da nas očekuju brojne nove i uzbudljive funkcionalnosti u budućnosti.

Premijum servis Viber Plus trenutno je, osim u Srbiji, dostupan u BiH, Češkoj Republici, Crnoj Gori, Švajcarskoj, Kuvajtu, Australiji, Švedskoj, Austriji, Indiji, Italiji, Filipinima, Mijanmaru, Vijetnamu, SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu, Belgiji i Francuskoj – dok će se uvođenje u više zemalja vršiti na periodičnoj osnovi.

Da li ste Viber Plus isplati?

U suštini, jedino ova transkripcija glasovnih poruka vredi. Ali, upitno je koliko će imati uspeha jer glasovne poruke nekada nisu baš razmljive i za čoveka a kamoli robota.

Eventualno ako nekome znače ovi stikeri pa mu izađe jeftinije da plaća mesečno nego da kupuje stalno. Ali opet zavisi i koliko mesečno kupuje stikere i da li izađe jeftinije recimo na godinu dana.

Bilo kako bilo, 250 dinara mesečno nije mnogo, ali ove dodatne opcije po meni ne vrede toliko kada pogledam koje sve druge digitalne usluge koštaju toliko – a vrede više. Recimo, može da se zakupiti mesečno server za sajt, ili platiti domen, ili uzme stotinak gigabajta cloud prostora za fajlove, ili pretplata za cloud gaming/streaming… i slično.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *