Važno: Google uskoro počinje da briše neaktivne naloge

Da li imate Google nalog koji niste odavno koristili? Google bi mogao uskoro da ga obriše zauvek! Ako već niste, proverite svoje stare naloge i pobrinite se da ih Google ne obriše.

Naime, Google je još u maju najavio da će krajem ove godine (u decembru) početi da briše neaktivne naloge. Tako da, ako imate stare naloge na koje se nije prijavili godinama, potrebno je da se prijavite što pre ako želite da ih zadržite.

Ako imate neaktivan nalog na koji se niste prijavili u protekle dve godine, Google će vam poslati upozorenje pred brisanje na email adresu koju ste postavili kao rezervnu za taj nalog. U tom slučaju, rok u kojem morate da se prijavite na sporni nalog ne mora biti nužno decembar, već će pisati određeni dan u samom mejlu.

Izvor: Arol Wright / How-To Geek

Ukoliko imate veoma stare Gmail naloge koje ne koristite i ne trebaju vam, imajte na umu da će vam se obrisati ceo Google nalog, ne samo email. Tako da, ako imate neke fajlove ili kontakte vezane za te naloge, bilo bi dobro da se uloguje i sačuvate iste, ili makar napravite kopiju.

Da bi vam nalozi ostali aktivni, potrebno je samo da se prijavite na njih i to je to. Ukoliko ne znate lozinku, možete je resetovati. Nakon što se prijavite, nalog vam neće biti obrisan, ali bi trebalo da održavate nalog aktivnim i ubuduće.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *