Kako proveriti račun za struju Online (novi portal)

EPS je nedavno objavio novi portal preko kojeg građani i privrednici mogu proveriti račun za struju. Novi portal je mnogo moderniji i nudi dosta više podataka, ali i samim tim dosta kompleksniji te se mnogi nisu snašli.

Video sam po grupama da dosta ljudi traži kako proveriti račun za struju na novom EPS portalu, pa sam rešio da napišem ovo uputstvo koje će moći svako da isprati.

Ako već znate kako proveriti račun za struju na novom EPS portalu, možete podeliti ovaj članak sa onima koji to ne znaju. Pa da počnemo!

Uputstvo

Potrebno vreme: 10 minuta

Za korišćenje novog EPS portala potrebno je imati Email adresu, naplatni broj sa računa za struju i JMBG kupca.

 1. Posetite novi link do portala

  Novi EPS portal se nalazi na veb adresi – https://portal.eps.rs/register. Ovaj link vodi direktno do forme za kreiranje naloga. Ako već imate nalog, kliknite „Povratak na prijavu“.

 2. Popunite formular za registraciju

  Formular će tražiti da unesete sledeće:
  Korisničko ime. Ovde unesite vašu email adresu kojoj imate pristup
  Lozinka dva puta. Mora da sadrži 8 karaktera od čega je obavezno makar jedno veliko slovo, jedno malo slovo, jedan broj i jedan specijalni karakter (npr. !#+* itd).
  – Kliknite na polje „Nisam robot“ i sačekajte da polje dobije kvačicu
  – Čekirajte oba polja da se slažete Uslovima i Politikom privatnosti
  – Na kraju kliknite „Registrujte sekako proveriti racun za struju

 3. Potvrdite registraciju

  Kada ste klinuli na „Registruj se“ u prethodnom koraku, na ekranu će se pojaviti 6 polja za unos brojeva. Na izabranu email adresu će vam stići šestocifren broj koji trebate da unesete u polja koja vidite na ekranu. Na kraju kliknite „Potvrdite„.kako proveriti racun za struju

 4. Prijava na portal

  Registracija je uspešno završena. Sada kliknite na „Prijavi se“ pa popunite polja:
  Korisničko ime: unesite svoju email adresu iz drugog koraka
  Lozinka: unesite izabranu lozinku iz drugog koraka
  – Kliknite „Prijavite se“kako proveriti racun za struju

 5. Dodavanje prvog brojila

  Nakon prijave odmah će se pojaviti polja za unos naplatnog broja i JMBG-a:
  Naplatni broj: unosite naplatni broj koji se nalazi u gornjem levom uglu nekog od prethodnih računa za struju koji ste dobili
  JMBG: unesite matični podatak kupca
  – Kliknite „Dodajte“ i sačekajte koji sekundkako proveriti racun za struju

 6. Provera računa

  Sada imate kompletan pristup računima i svim informacijama vezanim za izabrani naplatni broj. Sa leve strane ekrana izaberite stavku „Računi“ i videćete listu svih vaših računa za prethodne 3 godine.
  Kliknite na ikonicu za preuzimanje (videti sliku ispod) kako biste preuzeli PDF račun. Kada preuzmete PDF račun, možete ga otvoriti. On će izgledati isto kao i račun koji dobijate u papirnom obliku.kako proveriti racun za struju

I to je to! U panelu sa leve strane osim pregleda računa imate i pregled potrošnje, razne statistike, mogućnost plaćanja online preko samog portala, i još mnogo toga.

Svaki naredni put je potrebno samo da odete na EPS portal i prijavite se sa izabranim mejlom i lozinkom.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

9 komentara

 1. Poštovani, Postoji li na EPS portalu mogućnost prijave očitanog stanja brojila ? Verovatno službenici, koji očitavaju brojila, to rade uvek radnim danima i već godinu dana sam primoran sam da očitavam, jer mi u siprotnom dolazi prazan račun (kao neočitan) Hvala u napred.

 2. Postovani, da li registracija moze da se izvrsi preko VPN-a, recimo kupujem prodajem ne moze ni da se otvori sajt. Hvala na odgovoru.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *