FAQ

FAQ (frequently asked questions)

 

1) Kakve objave mogu pronaći na blogu „Saznaj Novo“?

– Na blogu se obrađuju teme iz IT sveta, i to iz oblasti računara, smart uređaja i Web-a. Mogu se pronaći tutorijali, recenzije, vesti.

2) Da li postoje i video tutorijali, recenzije i slično?

– Da, ali za neke objave samo, i mogu se pronaći na zvaničnom Youtube kanalu bloga.

3) Mogu li postati autor na blogu?

– Svako ko želi da piše za blog može poslati zahtev putem kontakt forme, ili poslati samo tekst koji će biti objavljen pod imenom autora teksta.

4) Postavio sam komentar, ali se ne pojavljuje. Zašto?

– Kako na blogu ima dosta spam komentara, administrator prvo mora pregledati svaki komentar, videti da li se u njemu nalaze neki zaraženi linkovi i/ili zabrenjen sadržaj. Ako je sve kako treba, tek onda može odobriti komentar koji će postati vidljiv za sve posetioce.

5) Želim da ostvarim neki vid saradnje sa blogom. Kako?

– Ukoliko želite da sarađujete sa blogom „Saznaj Novo“, možete poslati predlog za saradnju putem kontakt forme koja se nalazi na stranici „Marketing„.

6) Da li postoji mobilna aplikacija preko koje mogu pratiti objave sa bloga?

– Postoji za Android i Firefox operativne sisteme. A možete ih besplatno preuzeti sa sledećih linkova: Android, Firefox OS

7) Šta je to „HTTPS“ pored domena bloga?

– HTTPS je skraćeno od „Hyper Text Transfer Protocol Secure“ što bi značilo da je veza sa serverom obezbeđena SSL protokolom. Više na sajtu Wikipedia.org

8) Smem li kopirati tekst i postaviti na svoj sajt?

– Kopiranje je zabranjeno! Ukoliko neko želi da preuzme članak, ili iskoristi neki njegov deo, potrebno je da pošalje upit putem kontakt forme sa detaljima: koji tekst (ili deo teksta), gde i pod kojim imenom želi da objavi. Nakon toga će dobiti odgovor da li sme da kopira i pod koji uslovima. Ukoliko tekst bude kopiran bez prethodnog odobrenja autora, smatraće se krađom.