O blogu

Saznaj Novo je blog o računarima koji je vrlo brzo zabeležio veliku posećenost kako iz Srbije, tako i iz okolnih zemalja.

Na njemu se objavljuju vesti u vezi računara, interneta i mobilnih tehnologija, u svetu, i kod nas. Takodje i najnoviji programi, hardverske komponente i zanimljivi i korisni sajtovi.

Sam blog je veoma jednostavan i pregledan. U svakom postu, pored odgovarajuće slike vezane za temu, nalazi se opis kao i korisni linkovi.
Sadržaj je raznovrsan, a vi možete odabrati kategoriju koja vam najviše odgovara. Da li će to biti “PC igre”, “Hardver”, “softver”, “Internet” ili nešto drugo, sigurno ćete naći barem nešto zanimljivo, i po vašem ukusu.

Ovo nije blog koji će vas zatrpati vestima o svakoj sekundi koja se desi na internetu, već će vam pružiti samo najbitnije i najkorisnije tekstove. Svaki tekst je pisan dobrom voljom iz želje autora da svoje znanje podeli sa drugima. To je i bila osnovna ideja koja je pokrenula blog.

Cilj je pružiti određenu količinu informacija na taj način da svako može razumeti, iskoristiti i kasnije podeliti.

Blog kroz vreme

Posetite link koji sledi, odaberite godinu i neku “sliku” bloga koja je zabeležena i možete videti kako je blog tada izgledao – http://web.archive.org/web/query?type=urlquery&url=http%3A%2F%2Fwww.saznajnovo.com%2F&Submit=Go+Wayback%21

“Slike” beleži servis web.archibe.org s vremena na vreme pa zato nema slika od ranijeg perioda.

Blog od osnivanja do danas

SaznajNovo se prvi put pojavio online 2009. godine na besplatnom hostingu i imao je besplatan domen. Nakon godinu dana objavljivanja postova i upoznavanja sa WordPressom, vlasnik premešta blog na plaćeni hosting i besplatan pod-domen. Naredne dve godine blog je posećivalo sve više i više osoba sve do trenutka kada je trebao jači host. Avgusta 2012. godine kupljen je .com domen i Ultra paket kod PegazHosting-a, gde je blog i sada.

Tokom ovih 5 godina, blog je menjao 3 puta domen zbog čega je gubio PR, Google i Alexa poziciju. Uprkos svemu tome, nastavlja da se penje na svoje staro mesto: PR4 i Alexa ~400.000, a trenutno se nalazi na 18. mestu u listi top 100 blogova u Srbiji!