Politika privatnosti

Ova politika privatnosti je sastavljena tako da bolje služi onima koji se bave pitanjima kako se njihove „lične informacije“ koriste na mreži. Molimo pažljivo pročitajte našu politiku privatnosti kako biste jasno razumeli kako sakupljamo, koristimo, štitimo, ili na neki drugi način rukujemo, vašim ličnim podacima u skladu sa našim sajtom. Korišćenjem ovog sajta prihvatate i politiku privatnosti.

Koje lične podatke prikupljamo od ljudi koji posećuju ovaj blog?
Samo lično ime i to samo ako korisnik svojevoljno odluči da unese u odgovarajuće polje prilikom prijave na bilten.

Kada sakupljamo informacije?
Mi prikupljamo podatke od vas kada se pretplatite na bilten.

Kako koristimo vaše podatke?
Možemo da koristimo informacije koje sakupljamo od vas kada se prijavite se za naš bilten, odgovorite na istraživanje ili marketinšku komunikaciju, surfujete blogom ili koristite određene druge funkcije sajta na sledeće načine:
• Da biste primili periodične e-poruke u vezi sa sadržajem sa ovog bloga.

Kako štitimo vaše informacije?
Ne koristimo skeniranje ranjivosti i/ili skeniranje prema PCI standardima.
Mi samo pružamo članke i informacije. Nikada ne tražimo brojeve kreditnih kartica.
Koristimo redovno skeniranje malvera.

Sve informacije, pogotovo one osetljive, koje razmenjujete sa ovim sajtom štite se pomoću tehnologije Secure Socket Layer (SSL).

Da li koristimo „kolačiće“?
Da. Kolačići su mali fajlovi koje sajt, ili njegov provajder usluga, prenese na čvrsti disk vašeg računara preko veb pregledača (ako to dozvoljavate) koji omogućava sistemima, ili servis provajderima, da prepoznaju vaš pretraživač i snimaju i zapamte određene informacije. Na primer, oni se koriste da nam pomognu da razumemo vaša podešavanja zasnovana na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na lokaciji, što nam omogućava da vam pružimo poboljšane usluge. Koristimo i kolačiće koji nam pomažu da sakupljamo agregatne podatke o prometu sajta i interakcijama na sajtu kako bismo u budućnosti mogli ponuditi bolje iskustva na sajtu.

Koristimo kolačiće za:
• Razumevanje i čuvanje korisničkih podešavanja za buduće posete.
• Sastavljanje agregatnih podatka o prometu sajta i interakcijama na lokaciji kako bismo u budućnosti ponudili bolje iskustvo na sajtu. Takođe možemo koristiti pouzdane usluge nezavisnih proizvođača koji prate ove informacije u naše ime.

Možete da izaberete da vas računar upozorava svaki put kada se preuzima kolačić ili možete da odaberete da isključite sve kolačiće. To radite kroz podešavanja pretraživača. Pošto je pregledač malo drugačiji, pogledajte pomoć u pregledaču da biste saznali ispravan način za izmenu kolačića.

Ako korisnici onemoguće kolačiće u svom pregledaču:
Ako isključite kolačiće, neke funkcije koje kreiraju veb stranicu možda neće funkcionisati ispravno. Neke od funkcija koje čine vaše iskustvo na sajtu boljim možda neće funkcionisati pravilno.

Otkrivanje informacija trećim stranama
Mi ne prodajemo, ne trgujemo ili na drugi način ne šaljemo trećim stranama vaše lične informacije, osim ako ne pružimo unapred obaveštenje korisnicima. Ovo ne uključuje partnera za veb hosting i druge partnere koji pomažu u radu našeg veb sajta, vođenju našeg poslovanja ili pružanju usluga našim korisnicima, sve dok se te strane slažu da ove informacije budu poverljive. Takođe možemo objaviti informacije kada je to odgovarajuće za usklađivanje sa zakonom, sprovođenje naših politika na polju ili zaštiti naših ili drugih prava, imovine ili sigurnosti.

Međutim, informacije koje nisu povezane sa ličnim identitetom mogu se pružiti drugim stranama za marketing, oglašavanje ili druge namene.

Linkovi trećih strana
Povremeno, po našem nahođenju, možemo da uključimo ili ponudimo proizvode i usluge nezavisnih proizvođača na našoj veb lokaciji. Ove treće strane imaju zasebne i nezavisne politike privatnosti. Stoga nemamo nikakvu odgovornost niti odgovornost za sadržaj i aktivnosti ovih povezanih sajtova. Mi želimo zaštititi integritet našeg sajta.

Google
Google-ove zahteve za oglašavanje se mogu naći na Google Advertising Principles. Oni su postavljeni kako bi pružili pozitivno iskustvo korisnicima. Https://support.google.com/advordspolici/ansver/1316548?hl=en

Google AdSense oglašavanje koristimo na našoj veb stranici.
Google, kao treća strana, koristi kolačiće za prikazivanje oglasa na našem sajtu. Google-ova upotreba DART kolačića omogućava prikazivanje oglasa našim korisnicima na osnovu prethodnih poseta našem sajtu i drugim sajtovima na Internetu. Korisnici mogu odustati od korišćenja DART kolačića posetom politike privatnosti Google Ad i Content Network mreže. Mi nismo odgovorni za sadržaj tih reklama.

Sproveli smo sledeće:
• Ponovno oglašavanje sa Google AdSense
• Izveštavanje o prikazima u Google mrežama multimedijalnog oglašavanja
• Izveštavanje o demografiji i interesima
• Integracija platforme DoubleClick
Mi, zajedno s trećim stranama, kao što je Google, koristimo prvobitne kolačiće (kao što su kolačići Google analitike) i kolačiće trećih strana (kao što je DoubleClick cookie) ili druge identifikatore treće strane, zajedno za sastavljanje podataka o interakcijama korisnika za prikazivanje oglasa i druge funkcije oglasnih usluga koje se odnose na našu veb stranicu.

Odjavljivanje:
Korisnici mogu postaviti podešavanja Google oglasa pomoću stranice Google Ad Settings. Kao alternativu, možete se odjaviti tako što ćete posetiti stranicu Network Advertising Initiative Opt Out ili pomoću dodatka Google Analitics Opt Out za vaš veb pregledač.

Kako se na našoj veb stranici obrađuju signali „Ne prati“?
Mi podržavamo „Ne prati“ signale.

Da li naša stranica omogućava praćenje ponašanja treće strane?
Takođe je važno napomenuti da dozvoljavamo praćenje ponašanja trećih strana.

COPPA (Zakon o zaštiti privatnosti dece na mreži)
Kada se radi o prikupljanju ličnih podataka od dece do 13 godina starosti, Zakon o zaštiti privatnosti dece na Internetu (COPPA) stavlja roditelje u kontrolu. Federalna komisija za trgovinu, primenjuje COPPA pravilo, što govori o tome šta operateri veb lokacija i online usluga moraju učiniti kako bi zaštitili privatnost i sigurnost dece na mreži. Mi nećemo svesno sakupljati lične podatke od dece mlađe od 13 godina. Ako učimo da smo prikupili lične podatke o detetu ispod 13 godina, mi ćemo izbrisati te podatke iz naših sistema.

CAN SPAM Act
CAN-SPAM Act je zakon koji postavlja pravila za komercijalne elektronske pošte, uspostavlja zahteve za komercijalne poruke, daje primaocima pravo da se odjave sa E-mail lista i spreče da im nove E-mail poruke budu dostavljene.
Sakupljamo vaše adrese e-pošte kako bismo:
• Periodično slali sadržaj sa sajta u cilju promovisanja istog.

Da bismo bili u skladu sa CANSPAM-om, slažemo se sa sledećim:
• Ne koristimo lažne ili pogrešne naslove ili adrese e-pošte.
• Identifikovaćemo poruku kao reklamu na neki razumni način ako je to potrebno.
• Nadgledanje usluge treće strane za marketing e-pošte za usaglašavanje, ako se koristi.
• Brzo traženje odjave.
• Dozvoli korisnicima da se odjave koristeći link na dnu svake e-pošte.

Ako u bilo koje vreme želite da se odjavite od primanja budućih e-poruka, to možete učiniti na sledeće načine:
• Pratite uputstva na dnu svake e-pošte.
I mi ćemo vas odmah ukloniti iz liste za dostavu e-pošta.

Politika sadržaja
Svi sadržaji na blogu „Saznaj Novo“ su autorskog karaktera našeg kadra, sem u slučaju ako je suprotno naznačeno. Svako neovlašćeno kopiranje, menjanje, distribuiranje, prisvajanje ovih sadržaja bez naše saglasnosti i dozvole je strogo zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima.

Politika komentara
Strogo je zabranjeno vređanje i omalovažavanje drugih korisnika u komentarima na ovom blogu po bilo kojoj osnovi (političkoj, rasnoj, nacionalnoj…). Svi komentari koji se ne pridržavaju pravila biće obrisani bez prethodnog upozorenja.

Odricanje odgovornosti
Ne garantujemo da će saveti koje predlažemo na blogu „Saznaj Novo“ delovati na vašem računaru, telefonu ili drugom uređaju. Uspeh zavisi od operativnog sistema, korisničkog pristupa, stručnosti korisnika koji rukovodi sa tim uređajuma i mnogih drugih faktora, te stoga kada preuzimate određenu akciju koju pročitate sa našeg sajta saznajnovo.com sami snosite odgovornost i posledice.

Takođe, ne garantujemo potpunu tačnost svih informacija na sajtu. Ako su informacije pronađene na stranicama drugih sajtova oni odgovaraju za njihovu tačnost, a linkovi će biti navedeni negde u sklopu članka, ali ne i obavezno.

Kontaktirajte nas
Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih za ovu politiku privatnosti, možete nas kontaktirati koristeći dole navedene informacije:

[email protected]

Ažurirano: 23.08.2017.