galaxy-s6-edge-plus

Galaxy S6 Edge+ recenzija [slike + video]

Galaxy S6 edge plus se pojavio nekoliko meseci nakon edge modela i odlikuje ga, između ostalog, veći ekran koji je, naravno, zakrivljen sa obe strane.

Pa tako imamo Super AMOLED ekran dijagonale od 5.7″ i rezolucije od 1440×2560 px. Za zaštitu ekrana je zadužena Gogrilla Glass četvrte generacije, ali takođe i za zadnju stranu telefona.

galaxy-s6-edge-plus

Sa zadnje strane imamo kameru od 16 mpx koja može da snima u 2160p rezoluciji, kao i 1080p u 60 i 720p u 120 FPS. Pored toga, kamera može da pravi HDR slike i snimke, snima i slika sa dve kamere u isto vreme, detektuje lice i osmeh, pravi panorama fotografije, snima stereo zvuk i još mnogo toga.

Sa prednje strane imamo i sekundarnu kameru od 5 mpx koja takođe poseduje HDR, a pravi slike i snimke u 1440p rezoluciji. Pored kamere nalazimo i prednji zvučnik kao i senzor za svetlo i Proximity senzor. Na dnu se nalazi glavno dugme sa senzorom otiska prista i kapacitivni tasteri za navigaciju.

galaxy-s6-edge-plus

Sa donje strane imamo glavni zvučnik, ulaz za USB i punjač, 3.5mm Jack za slušalice i, naravno, primarni mikrofon. A gore imamo sekundarni mikrofon i ulaz za SIM karticu. Na levoj bočnoj ivici imamo tastere za regulisanje jačine zvuka, a na desnoj bočnoj ivici samo taster za napajanje.

Sam dizajn telefona je zaista dobar. Iz Samsunga su se odlučili da ostane kombinacija aluminijumskog kućišta i stakla sa zadnje strane.  Iako je telefon dosta velik, zakrivljen ekran čini da izgleda uže i tanje. Zadnja strana uređaja je skroz ravna i ima efekat ogledala, jedino kamera štrči par milimetara, ali je dizajnerski lepo uklopljena.

galaxy-s6-edge-plus

Što se specifikacija tiče, Edge Plus se ne razlikuje mnogo od Edge modela, zapravo, samo ima 1GB više RAM-a. Dakle, imamo dva quad-core procesora: jedan od 1,5GHz i jedan od 2.1GHz. 4GB RAM-a i 32GB interne memorije koju ne možemo proširiti jer uređaj ne poseduje slot za memorijsku karticu. A sve to napaja baterija od 3.000 mAh, koja se ne može menjati bez asistencije servisa.

Od dodatnih mogućnosti Galaxy S6 edge+ poseduje digitalni kompas, akcelerometar, barometar, merač temperature, senzor otiska prsta, NFC, infracrveni port, bluetooth 4.1, upravljanje glasom, GPS sa Glonass podrškom, brzo punjenje i druge.

Stižemo do softvera. Ovaj uređaj dolazi sa Android 5.1 Lollipop-om, a svakako dobija nadogradnju na Android 6.0 Marshmallow. Naravno, odmah pri pokretanju sistema možemo primetiti prepoznatljiv Samsung-ov TouchWiz interfejs. Uz sistem dobijamo i Samsung-ove aplikacije kao što su S-planer, S-health, S-voice i Samsung prodavnicu aplikacija.

galaxy-s6-edge-plus

Naravno, tu je i aplikacija za kameru sa mnoštvom opcija i modova za slikanje i snimanje.

Ukratko: Galaxy S6 edge Plus model je za sve ljubitelje većih telefona koji mogu da bez problema ispunjavaju sve zahteve korisnika. Zakrivljeni ekran pruža  dosta opcija i prečica za brže korišćenje telefona. Naravno, ne možemo izostaviti i odličnu kameru od 16 mpx sa dosta opcija i modova za slikanje.

A za detaljniju specifikaciju i informacije o kupovini ovog uređaja možete posetiti sajt mobilnishop.com

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *