hbo max iskustva srbija

HBO Max stigao u Srbiju – moja ISKUSTVA (pozitivna i negativna)

 • Cena
 • Raznolikost sadržaja
 • Kvalitet slike
 • Aplikacije
 • Podrška za srpski prevod
4.6/5Ukupna ocena

Najbolji odnos cene i količine sadržaja za gledanje u odnosu na konkurentske servise.

Prednosti
 • Cena
 • Količina sadržaja
 • Prevodi na srpskom
 • Popularni sadržaji
 • Offline gledanje
 • Do 3 uređaja za tu cenu
Nedostaci
 • Nema integraciju sa Google Home
 • Veoma malo 4K HDR sadržaja
 • Nedostatak bitnih opcija u aplikacijama

HBO Max je od pre nekoliko dana (tačnije od 8. marta 2022.) zvanično dostupan korisnicima iz Srbije. Veoma sam se radovao ovom servisu jer sam imao lepa iskustva sa prethodnikom – HBO GO. Kakva su iskustva sa HBO Max? Da li su bolja, lošija, koje su prednosti, a koji nedostaci…? O svemu tome pišem u nastavku članka.

Napomena: članak nije sponzorisan, pišem lično iskustvo!

HBO Max cena pretplate

Ovaj servis kod nas mesečno košta svega 6,99 € ali ako se pretplatite do kraja marta 2022. imaćete doživotno popust od 33%. Dakle, pretplata će vas koštati samo 4,66 €! Dakle, ako se pretplatite odmah, taj popust od 33% ćete imati do kraja života pod uslovom da ne prekinete plaćanje u nekom trenutku.

HBO Max sadržaj – šta sve spada u cenu?

 • Kompletan HBO sadržaj
 • Max Originals sadržaj
 • Kompletan DC sadržaj
 • Kompletan Warner Bros sadržaj
 • Kompletan Cartoon Network sadržaj
 • Kompletan Discovery+ sadržaj (biće dodat u toku 2022)
 • Gledanje na do 3 različita uređaja u isto vreme
 • Do 5 odvojenih profila u okviru naloga
 • Pristup 13.000 sati sadržaja
 • Srpski prevod na sve sadržaje (treba proveriti)
 • Gledanje na TV-u, telefonu, tabletu, računaru…
 • Offline gledanje ako ste u putu i bez neta
 • Odabrani 4K HDR naslovi
 • Redovno dodavanje novih sadržaja

Huh, dakle baš dosta toga. Ako biste gledali po 8 sati svakodnevno, trebalo bi vam više od 4 godine da sve pogledate i to pod uslovom da ne dodaju nove sadržaje – a dodaju konstantno. U prevodu: nikada nećete ostati bez sadržaja za gledanje.

Realno, cena je veoma prihvatljiva i dobije se ubedljivo najviše za nju u poređenju sa drugim sličnim domaćim i stranim servisima. Recimo, ako uporedite cenu sa Netflix paketima, jasno se vidi da je HBO Max daleko isplativija opcija.

hbo-max-srbija-iskustva-filmovi

HBO Max – pozitivno

Testirao sam servis i prikupio pozitivne utiske, mada je mnogo toga preneseno iz HBO GO servisa.

Veoma brza TV aplikacija

Hardver u mom Android TV-u nije baš na zavidnom nivou (kao ni u većini Android televizora) pa sam mislio da će aplikacija užasno kočiti. Međutim, radi bez ikakvih problema, veoma je brza, ne „secka“, ne preskače klikove, video krene u roku od sekund-dva… Prijatno sam se iznenadio.

Mnoooogo sadržaja za OK cenu

Sav sadržaj je otključan, toliko toga ima da se gleda i uvek će se naći makar nešto za svakoga. Za tu cenu ubedljivo najbolja ponuda. Ako tražite najviše sadržaja za najmanje para, ovo je paket za vas.

Snalaženje u aplikaciji

Interfejs je isti nas svim uređajima tako da je veoma lako preći sa jednog na drugi. Meni se posebno dopalo to što je interfejs na TV-u veoma dobro prilagođen daljinskim upravljačima. U veoma malo klikova se može doći do sadržaja po želji.

Srpski prevod za sve sadržaje

Zapravo, nisam siguran da li apsolutno svaki film/serija ima srpski prevod, ali do sada je sve imalo što sam probao. Ima veoma mnogo naslova da bih probao na svakom, ali sve najpopularnije ima srpski prevod. Poslao sam upit HBO kompaniji da potvrdi ovo ali nisu dali odgovor.

Ovo je ujedno i najveća prednost (pored cene) u odnosu na sve druge streaming konkurente. Ako vam je srpski prevod bitan, bolje od ovoga nećete naći.

Warner Bros, DC, Cartoon Network, Max Originals

Dune, Matrix, Tenet, Friends, Harry Potter, Lord of the rings, Batman, Superman, Aquaman, Shazam, Wonder Woman, Duško Dugouško, Patak Dača, Scooby-Doo… filmovi, serije i crtaći koje svi volimo dostupni su u okviru pretplate.

HBO GO pretplatnici imaju Max po istoj ceni

Ako već imate pretplatu na HBO, HBO GO ili HBO Portugal, onda imate pristup za HBO Max. Uskoro će ostali HBO servisi biti nedostupni tako da je potrebno samo da pređete na novi HBO Max.

Ako nemate nikakvu HBO pretplatu, moj savet vam je da iskoristite ovu promociju od 4,66 eur jer naši operateri naplaćuju više (Telenor – 809 rsd, SBB – 720 rsd, A1 – nisam našao, MTS – nisam našao).

HBO Max – negativno

E sad, ima i nekih mana koje su više „moglo bi imati aliiii ‘ajd…“ nego što su neki ozbiljni nedostaci zbog kojih bi neko odustao od paketa. Ipak, hoću da ih ovde navedem iz dva razloga: 1) da korisnici znaju šta ih čeka; 2) i da HBO kompanija vidi šta korisnicima smeta.

Nema brzog premotavanja (TV)

Ako koristite aplikaciju na TV-u, da biste premotali recimo na polovinu klipa, morate da klikćete taster za premotavanje hiljadu puta. Mnogo zgodnije bi bilo da može samo da se drži taster.

Nema auto intro skip

Svaki put morate da gledate intro (uvodnu špicu) serija sem ukoliko ručno ne premotate. Na računaru i telefonu je to lako, ali na TV-u baš i nije – što sam pomenuo iznad.

Update: zapravo ima ovu opciju ali nisam je primetio na svim serijama i epizodama. Možda je polako dodaju, a možda neke serije prosto nemaju to.

Prevod uvek mora da se bira

U podešavanjima aplikacije sam podesio da titl (prevod) uvek bude vidljiv ali to ne pomaže, uvek moram da biram prevod. Kada se pusti video, titlovi su isključeni. Mora da se klikne ikonica za prevod pa da se izabere željeni prevod sa liste. Dosta je iritantno.

Update maj 2022: napokon su popravili ovo, prevod je sada uvek podešen prilikom puštanja sadržaja.

hbo-max-srbija-iskustva-titlovi-prevod

Ne može da se označi sadržaj kao „pogledan“

Ne postoji opcija da se neki sadržaj označi kao „pogledan“ ili „nepogledan“. Nije mi jasno zašto to ne postoji ako većina sličnih VOD aplikacija to ima.

Štur prikaz informacija o filmu/seriji

Kada otvorite neki film ili seriju, od informacija imate samo ono osnovno: glumci, režiser, reditelj, trajanje, uzrast… Nigde nema da se pusti trejler, vidi IMDB ocena… generalno malo više informacija bi dobro došlo.

Veoma malo 4K HDR sadržaja

Samo odabrani naslovi (svega 6!) trenutno ima 4K HDR podršku, sve ostalo je 1080p. Ovo je ogroman minus.

Nema integraciju sa Google Home

Ovo će malom broju korisnika biti nedostatak jer u Srbiji retko ko uopšte ima Google Nest zvučnik, a još manje ko koristi to za puštanje filmova na TV-u. Ipak, ja Google Nest zvučnik koristim svakodnevno i nemogućnost da povežem HBO Max je zaista veliki nedostatak.

HBO Max iskustva – zaključak

Kao što vidite, servis nudi toliko toga ali takođe ima toliko nedostataka koji prosto kvare uživanje u tom sadržaju. Kada bi to popravili moja ocena bi bila 10/10 bez razmišljanja. Ovako, 9/10.

Da li se pretplatiti na HBO Max? Ako volite filmove i serije – svakako. Toliko sadržaja za samo 550 RSD mesečno (sa 33% popusta) je svakako isplativo. Čak i po punoj ceni je daleko isplativije od drugih streaming servisa.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *