nexus-5x-review

LG Nexus 5X recenzija [slike + video]

Nexus 5x je najnoviji dugo iščekivani Nexus model koji se pojavio na tržištu oktobra ove godine.

Ono što odmah možemo primetiti kada pogledamo ovaj telefon je Full HD IPS LCD ekran od 5.2 inča rezolucije 1080×1920 px. Iznad njega se nalazi zvučnik, sekundarna kamera od 5 mpx kao i senzor za svetlo i proximity senzor.

Sa zadnje strane uređaja se nalazi i primarna kamera od 12.3 mpx koja može da snima u 4K rezoluciji, kao i usporene 720p snimke u 120 FPS-a. Pored toga, kamera može da pravi HDR slike i snimke, ima Dual LED blic, laserski autofokus, optičku stabilizaciju slike, detekciju lica, i BSI digitalni sensor koji povećava količinu svetlosti pri slabom osvetljenju.

nexus-5x-review

Ispod kamere se nalazi i senzor otiska prsta, što je možda neobično nekim korisnicima obzirom da gotovo svi telefoni imaju taj senzor na glavnom hardverskom tasteru. Ali, pošto Nexus 5X nema hardverske tastere za navigaciju, senzor je postavljen sa zadnje strane uređaja. Pored toga, i dosta pristupačniji.

Na levoj bočnoj ivici imamo samo ulaz za nano-SIM karticu, a na desnoj dva tastera za regulisanje jačune zvuka i jedan za napajanje.

Sa donje strane imamo glavni mikrofon, 3.5mm ulaz za slušalice, i ulaz za USB Type-C, a sa gornje strane imamo još sekundarni mikrofon.

nexus-5x-review (1)

Što se specifikacija ovog telefona tiče, one su sasvim zadovoljavajuće. Pa tako imamo 64-bitni Hexa-core Snapdragon 808 procesor, dakle jedan quad-core od 1.44GHz i jedan dual core od 1.82GHz; 2 GB RAM-a i 16 ili 32GB interne memorije koja se inače ne može proširiti jer uređaj ne poseduje ulaz za memorijsku katicu; i bateriju od 2700 mAh koja se ne može menjati bez asistencije servisa.

Od dodatnih senzora i mogućnosti, ovaj uređaj poseduje: žiroskop, barometar, GPS sa Glonass podrškom, NFC, skener otiska prsta, Bluetooth 4.2, digitalni kompas, a ne možemo izostaviti da uređaj radi na 4G mreži.

nexus-5x-review

Što se softvera tiče, poznato je da Nexus uređaji dolaze sa najčistijim Android sistemom, pa tako i ovaj model. Dakle, odmah iz kutije Nexus 5X ima najnoviji Android 6.0 Marshmallow, što znači da ga očekuju ažuriranja u narednih nekoliko godina. Od dodatnih aplikacija imamo samo Google aplikacije kao što su Gmail, kalendar, Youtube, Chrome, Drive, mape, kamera… i druge.

Nexus 5X je  za svakoga ko želi brz i stabilan telefon sa dobrom kamerom i specifikacijama koji će imati redovna ažuriranja.

A ako želite da vidite detaljniju specifikaciju i cenu ovog telefona posetite sajt mobilnishop.com

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *