Redragon Memecoleous H112

Redragon Memecoleous H112 slušalice sa vibracijom

 • Dizajn
 • Zvuk
 • Podešavanja
 • Udobnost
2.8/5Ukupna ocena

Slušalice solidnog kvaliteta zvuka i dobrog kvaliteta izrade. Među retkim u ovom cenovnom rangu sa ugrađenom vibracijom. Ipak, kvalitet zvuka nije za hvalu.

Prednosti
 • Vibracija
 • Veliki drajveri
 • LED
 • Kvalitetan ram
Nedostaci
 • Zvuk
 • Opcije
 • Mikrofon

Slušalice za računar mi nisu bitan dodatak pa sam rešio da kupim neke jeftinije sa solidnim karakteristikama čisto, eto, da imam kada zatrebaju. Odlučio sam se za Redragon jer imaju periferije solidnog kvaliteta, a jeftini su. U suštini, najbolji kvalitet u budžet nivou periferija.

Tako da nisam ni planirao da pišem članak o novim slušalicama jer ne bih kupio neke ekstra-super-dobre, već budžet. Ipak, kada sam probao Redragon Memecoleous H112 – oduševio sam se. Tada sam ipak rešio da napišem članak, ali u vidu kratkog pregleda.

Prvo da krenem od izgleda

Pošto se radi o Redragon proizvodu dominiraju crna i crvena boja. Konkretno ovaj model ima metalnu šasiju koja je veoma fleksibilna, što znači da vam neće jako pritiskati glavu. Kožni rajf se prilagođava vašoj glavi i to je jedini način za podešavanje veličine.

Jastučići su veoma mekani, idu preko ušne školjke, ne grebu, ne greju mnogo… sve u svemu udobne su za nošenje. Napomenuo bih da osobe sa većom glavom možda budu imale problema jer se ne mogu podesiti mnogo, ali to je slučaj kod većine slušalica ovakve konstrukcije.

Redragon Memecoleous H112

Sa strane se nalaze crveni detalji koji svetle kada se slušalice uključe u USB (povezuju se primarno preko 3.5mm). Sa leve strane napred je mikrofon, a sa zadnje su potenciometar za regulisanje jačine zvuka i taster za vibraciju.

Kabel je veoma savitljiv, kvalitetan, nije pleten, i malčice je deblji jer kroz njega prolaze 3.5mm za zvuk, 3.5mm za mikrofon i USB za napajanje svetla i vibracionih motora.

Specifikacija

Za tu cenu, mogu samo reći da Redragon H112 ima odličnu specifikaciju:

 • Prečnik zvučnika: 50 mm (neodimijum)
 • Prečnik vibracionih modula: 30 mm
 • Osetljivost: 109 dB +/-3
 • Frekvencijski opseg: 20Hz – 20kHz
 • Otpor (impedansa) zvučnika: 32 Ω
 • Otpor (impedansa) mikrofona: 2.2 KΩ
 • Osetljivost mikrofona: -38dB +/-3
 • 360º i neutralisanje buke
 • Težina: 450 gr

Kao što sam napomenuo, ima razdvojene kablove za zvuk i mikrofon, a dužina kabla iznosti 2 metra. USB priključak nije obavezno uključiti, ali je neophodan za rad vibracije i LED osvetljenja.

Vibracija

Ono što ovaj model slušalica odlikuje, pored sasvim pristojih karakteristika, jeste i vibracija. Ona je tu da dodatno izrazi bas, što će posebno obradovati ljubitelje muzike.

Vibracija se uključuje i isključuje pomoću jednog tastera smeštenog iznad potenciometra za regulisanje jačine zvuka.

Kada uključite vibraciju ona prati ritam pesme i usklađuje se sa njim, a kašnjenja nema jer se sve dešava na hardverskom nivou.

Ova tehnika za koju se Redragon odlučio ima više prednosti, a jedna od njih je što zvučnici ne moraju da se fokusiraju toliko na niske tonove pa neće ni dolaziti do distorzije.

Sve u svemu, pohvale za Redrag što su ugradili ovu opciju jer zaista upotpunjuje doživljaj prilikom slušanja muzike i gledanja filmova. Nakon što sam probao ove slušalice sa tom opcijom, posle su mi klasične slušalice bile dosadne.

UPDATE: testirao sam slušalice i vibraciju kako bih izvukao što više snage iz njih. Zaključak do kojeg sam došao je da se vibracija najviše oseti na 85Hz. Tako da, idite u ekvalajzer i pojačajte tu frekvenciju (ili približne). Možete i kopirati moja podešavanja sa slike ispod:

redragin h112 equalizer

Mikrofon

I još jednu sekciju bih izdvojio samo za mikrofon jer imam nekoliko napomena da napišem u vezi njega. Kao prvo, mikrofon je dosta kratak, i to tako mora da bude zbog vibracije koje slušalice proizvode.

Zbog toga mikrofon je potrebno podesiti u sistemu, tj. pojačati ga za oko 20 dB i nakon toga je spreman.

Redragon Memecoleous H112

Ne mogu reći da je mikrofon kod ovih slušalica prednost, ali nije ni skroz neupotrebljiv.

Biće i više nego dovoljan za komunikaciju sa igračima ako igrate online igrice, pričanje preko Skype-a, i slično. Za nešto više od toga ne može se koristiti, ali svakako fokus kod ovog modela slušalice ni nije bio na mikrofonu.

Cena

I nakon što sam nahvalio ovaj headset, sigurno se pitate koliko košta. Cena je svega 3.200 dinara! To je najniža cena koju sam našao, a našao sam ih u Gamecentar – link.

Inače, kada su mi slušalice stigle, dobio sam još dosta poklončića od Game centra: 2 keksića sa njihovim logoom, metalni ring za telefon, njihovu klan karticu, i dve vizit kartice. Lepi detalji, što dokazuje da misle na svoje kupce.

Redragon Memecoleous H112

Ovu sliku paketa sam inače napravio za sebe, nisam planirao da pišem članak i stavljam sliku, a keksiće sam pojeo pa nisam mogao da napravim novu (bolju). Nadam se da se vidi nešto barem.

Zaključak

Slušalice su veoma dobre i kvalitetne za njihovu cenu. Veoma sam se iznenadio vibracionim efektom jer nisam očekivao toliko poboljšanje kada sam čitao o tome. Inače volim da gledam filmove i podesio sam virtualizaciju slušalica u sistemu i mogu reći da su se veoma dobro pokazale i u tom segmentu.

Tokom igranja Overwatch igre bio sam prezadovoljan jer su uspele da „pokupe“ i najsitnije detalje, poput dosta dalekih koraka. Ako želite da iskoristite pun potencijal slušalica u Overwatch-u, predlažem vam da omogućite Dolby Atmos u podešavanjima igrice.

Ako vas zanima još nešto u vezi slušalice, ostavite pitanje u komentaru ispod.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *