galaxy s7 edge review pregled (2)

Samsung Galaxy S7 Edge recenzija (video + slike)

Galaxy S7 Edge je najnoviji telefon iz Samsunga, na tržištu se pojavio prošlog meseca i za veoma kratko vreme zabeležio veliki rast u prodaji. Ima zaista mnogo funkcija, jak hardver, odličan ekran…

Galaxy S7 Edge ima Super AMOLED ekran dijagonale od 5.5 inča koji je, naravno, zakrivljen sa desne i leve strane. Takođe, poseduje ForceTouch senzor jačine pritiska i AlwaysOn opciju a štiti ga Gorilla Glass četvrte generacije. Iznad ekrana se nalaze zvučnik za razogovore, senzori za svetlo i blizinu i prednja kamera od 5 mpx koja može da pravi HDR slike.

galaxy s7 edge review pregled (3)

Kućište poseduje zaštitu od prašine i vode. Može da radi bez problema u vodi na maksimalnoj dubini od 1.5 metar do 30 minuta.

Poleđina telefona ima lepu refleksiju i dosta je glatka a štiti je takođe Gorilla Glass. Na vrhu se nalaze LED blic i kamera od 12 mpx. Kamera može da snima 4K video snimke, pravi HD usporene snimke u 120 FPS, ima širok otvor blende što znači da je dubina slike veoma izražena, optičku stabilizaciju slike (OIS) koja će se pobrinuti da ne bude mutnih slika prouzrokovane podrhtavanjem ruke, zatim detekciju lica i osmeha, brz autofokus, HDR mod, snimanje i slikanje sa dve kamere u isto vreme.

galaxy s7 edge review pregled (3)

Što se ostatlka hardvera tiče, pokreće ga Exynos Octa-core procesor: jedan quad-core sa taktom od 2.6 i drugi quad-core sa taktom od 1.6 GHz.  Ima čak 4GB RAM-a, 32GB interne memorije koja se može proširiti microSD karticom do 200GB, a sve to napaja baterija od 3600 mAh koja nije zamenjiva bez asistencije servisa.

Samsung je po prvi put u pametnim uređajima uveo i neku vrstu vodenog hlađenja. Cilj je sprečiti koncetrisanje toplote na jednom mestu, odnosno iznad centralnog i grafičkog procesora, tako što će je pomoću bakarne cevi rasporediti. U bakarnoj cevi se nalazi posebna tečnost koja se pretvara u paru usled velike temperature koja se dalje prenosi na drugi kraj gde se toplota oslobađa i para ponovo pretvara u tečnost koja se vraća do procesora, i tako u krug.

galaxy s7 cooling system water
GalaxyS7_CoolingSystem
slika: samsung.com

A od dodatnih senzora i opcija, ovaj telefon poseduje digitalni kompas, akcelerometar, žiroskop, barometar, merač temperature, čitač otisaka prstiju, merač otkucaja srca, SpO2 senzor, NFC, Bluetooth 4.2 sa LowEnergy tehnologijom i GPS sa Glonass podrškom. Takođe poseduje Quick Charge 2.0 što znači da će se baterija napuniti od 0 do 60% za svega 30 minuta, a poseduje i mogućnost punjenja bežičnim putem.

Što se softvera tiče, dolazi sa najnovijim Android 6.0 operativnim sistemom i svima dobro poznatim Samsungovim aplikacijama, kao što su S Planer, S Voice, beleške, kontakti, kalkulator i druge. A ne možemo izostaviti ni S Health aplikaciju koja će ispariti sve vaše fizičke aktivnosti i izmeriti bitne vitalne funkcije jer telefon poseduje zaista dosta senzora za te svrhe.

Ima dosta opcija za podešavanje samog telefona, među kojima je i podešavanje DPI-a, što do sada ni u jednom telefonu nije bilo moguće bez root pristupa.

Na kraju ostaje da kažem samo da je Galaxy S7 Edge telefon odličnih performansi, ima jak hardver, odličnu kameru, fenomenalan zakrivljen ekran i mnoštvo senzora i podešavanja samog telefona. Zahvaljujući svemu tome, idealan je za svakoga jer će pokrenuti i najzahtevnije igrice i izvršiti najzahtevnije zadatke u svakom trenutku.

>> Link za kupovinu

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *