galaxy s7 review recenzija pregled (5)

Samsung Galaxy S7 recenzija [video + slike]

  Ovo je trenutno jedan od najpopularnijih flagship modela koje je Samsung predstavio ove godine, a odlikuju ga fenomenalne specifikacije, izrada, dizajn, kamera i razne softverske i hardverske mogućnosti.

  Samsung nije štedeo ni na jednom detalju. Pa tako imamo fenomenalnu izradu kućišta zbog čega telefon jako dobro leži u ruci uprkos velikim dimenzijama.

  Na prednjoj strani se nalazi čuveni Samsungov Super AMOLED ekran dijagonale od 5.1 inča, koji poseduje i  „force touch“ senzor jačine pritiska, „always on“ opciju koja će se pobrinuti da bitne informacije uvek budu prikazane na ekranu i naravno Gorilla Glass četvrte generacije koja ga štiti od ogrebotina i udaraca. Ovo je telefon koji ima veliki displej i kojim možete upravljati jednom rukom bez teškoća.

  galaxy s7 review recenzija pregled (5)

  A kada pričamo o kućištu telefona, ne možemo izostaviti ni informaciju da je Galaxy S7 otporan na vodu i prašinu pa neće biti nikakvih problema ako se pokvasi, dovoljno je da ga obrišete i ponovo je spreman za rad!

  Poleđina telefona je zaista dobro odrađena, a cilj je bio stanjiti telefon što je više moguće. Samsung je to delom rešio kroz zakrivljene ivice samog telefona, a delom tanjom kameru pa sada kamera viri svega 0.8mm, za razliku od 1.7mm što je bio slučaj kod Galaxy S6 modela.

  galaxy s7 review recenzija pregled (5)

  Kamera ima 12 mpx, nešto manje nego njegov prethonik, ali to ne treba da vas zavara jer kamera pravi fenomenalne slike u bilo koji uslovima i situacijama. Poseduje dual-pixel tehnologiju što znači da svaki piksel pomaže u fokusiranju slike i za rezultat dobijamo veoma precizan i brz fokus, čak brži nego kod nekih profesionalih foto aparata.

  Poseduje optičku stabilizaciju slike za slikanje i snimanje , pravljenje usporenih HD video snimaka do 120 FPS-a, 4K snimanje, snimanje i slikanje sa drugom kamerom u isto vreme, detekcija lica i osmeha, Auto-HDR i PRO mod.

  galaxy s7 review recenzija pregled (5)

  A što se specifikacija tiče, Galaxy S7 nam dolazi sa 64-bitnim Octa-core procesorom:  jedan Quad-core od 2.6 i jedan od 1.6 GHz, čak 4GB RAM-a, 32GB interne memorije koja se može proširiti microSD karticom do 200GB i bateriju od 3.000 mAh koja se ne može menjati bez asistencije servisa.

  Od dodatnih opcija i mogućnosti, Galaxy S7 poseduje čitač otiska prsta, senzor pritiska na ekranu, digitalni kompas, akcelerometar, barometar, merač temperature, senzor otkucaja srca, NFC, komandovanje glasom, pozivanje glasom, snimanje glasa, brzo i bežično punjenje, Bluetooth 4.2 sa Low Energy tehnologijom i GPS sa Glonass podrškom.

  galaxy s7 review recenzija pregled (5)

  Kada pričamo o softveru, ovaj telefon dolazi sa najnovijim Android 6.0 Marshmallow operativnim sistemom i dobro poznatim TouchWiz interfejsom. Poznato je da S7 postoji u dve verzije: sa Snapdragon za svetsko i Exynos procesorom za evrsopsko tržište koji je, po testovima, nadmašio Snapdragon.

  Multi-tasking je besprekoran, čak i sa gomilom pokrenutih aplikacija u pozadini, nijedna nije zastala ili se srušila u roku rada.

  galaxy s7 review recenzija pregled (5)

  I za kraj ostaje još samo da kažemo da je Galaxy S7 telefon u koji je upokovano sve moguće: od odličnog ekrana, kućišta otpornog na vodu, fenomenalne kamere, specifikacija, gomila senzora i dodatnih softverskih opcija. Odličan je za svakog korisnika, uslikaće savršene slike, ispuniti svaki zahtev i pokrenuti najnovije igrice.

  Stefan Marjanov
  Stefan Marjanov

  Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

  Budi u toku

  Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *