hyperx cloud stinger review pregled test

Slušalice HyperX Cloud Stinger – pregled

 • Dizajn
 • Udobnost
 • Zvuk
 • Mikrofon
 • Povezivost
4.4/5Ukupna ocena

Ukoliko tražite gejming slušalice koje su udobne, imaju i više nego dobar zvuk, sasvim zadovoljavajuć mikrofon, i da nisu skupe - Cloud Stinger je odličan izbor.

Prednosti
 • Udobnost
 • Zvuk
 • Cena
Nedostaci
 • Mikrofon
 • Mogućnosti
 • Plastika

U potrazi za najboljim gejming slušalicama u srednjem cenovnom rangu naišao sam na jedne koje su me oduševile – Cloud Stinger.

Pogledao sam dosta slušalica raznih proizvođača u cenovnom rangu od 50 do 100 evra, i na kraju su ostali samo najpoznatiji: HyperX, Razer, CoolerMaster, i Steelseries.

Svaki proizvođač ima makar jedan model koji je odličan u ovom cenovnom rangu, i svake slušalice imaju svoje prednosti i nedostatke. Na kraju sam morao da dam prioritet osobinama radi lakšeg odabira.

hyperx-cloud-stinger-full

Prioritetne osobine:

 • Udobnost
 • Kvalitet zvuka
 • Kvalitet izrade

Manje prioritetne osobine:

 • Dodatne funkcije
 • Mikrofon
 • Softver
 • RGB
 • Povezivost

Dakle, pošto sam tražio gejming slušalice (a koje bih koristio i za filmove povremeno), na prvom mestu jeste udobnost. Ipak, slušalice moraju da budu udobne za nošenje i po nekoliko sati. Taj kriterijum mi je bio pod obavezno, pa makar žrtvovao kvalitet zvuka i izrade.

Zatim sam gledao da bude kvalitetan zvuk, ili makar zadovoljavajuć. Znači, frekvencioni opseg da ne bude standardnih 20-20kHz, već makar malo veći.

I na kraju kvalitet izrade slušalice. Ako je plastika da nije neka loša. Ako je metal još bolje. Jastučići da budu od kvalitetnog materijala.

Funkcije koje mi nisu toliko bile bitne su svakako neke dodatne opcije, kao što su recimo veštački 7.1 zvuk, gomila tastera sa strane, RGB osvetljenje, povezivost (PC, Xbox, telefon…), i tako dalje. Vibraciju nisam tražio jer sam već imao prilike da se zabavim i sa tom funkcijom – opširnije ovde.

Zašto HyperX Cloud Stinger?

Udobnost

Kao prvo, veoma, veoma, veoma x1000… su udobne. Plastične su – da, ali to je i prednost jer su veoma lake, teže svega 275 grama! Jastučići su mekani od memorijske pene i odlično izoluju buku iz okoline.

hyperx-cloud-stinger-jastucici

Cela ušna školjka može da stane unutar jastučića, što povećava izolaciju buke i udobnost. Isto tako, svi mi koji nosimo naočare konačno možemo da nosimo i over-ear slušalice bez bolova!

Pored toga, sami drajveri se rotiraju za 90°, što znači da ih možete okačiti oko vrata i pritom okretati glavu slobodno.

hyperx-cloud-stinger-rotacija

Nemaju rajf, što je pogodno ukoliko imate veću glavu jer nema stezanja. Ram se može proširiti po potrebi, a na vrhu je i mekani jastučić.

Ukratko

Duže nošenje nije nikakva problem, čak i kada imate naočare. Izolacija je odlična, a kvalitet jastučića na nivou.

Kvalitet zvuka

Kada pričamo o ovoj stavci, Cloud Stinger nudi bolji zvuk nego neki modeli koji koštaju duplo više. Ovo su specifikacije:

 • Impedansa: 32Ω
 • Prečnik zvučnika: 50mm (Neodimijum)
 • Frekventni opseg: 18Hz – 23kHz
 • Maksimalna ulazna snaga: 500mW

Prema ovim specifikacijama, cena je sigurno opravdana. Iz iskustva, nakon testiranja oko 7 dana, mogu reći da sam oduševljen.

Nemaju veštački 7.1 sistem, ali i u stereo modu mogu tačno locirati korake neprijatelja u igrici. Ovo su mnogi gejmeri istakli kao vrlinu ovih slušalica kada sam gledao preglede.

Isto tako, niži i srednji tonovi nisu baš za pohvalu, ali uz podešavanje ekvalajzera i to se da doterati. Na slici ispod možete videti kako sam ja podesio svoj za ove slušalice.

Još bih napomenuo da za najbolji kvalitet pojačajte u sistemu zvuk na maksimum, a na slušalicama podešavajte zvuk. Ovo je generalno pravilo kod svih zvučnika i slušalica: najbolje je podešavati što bliže hardveru (opširnije). Potenciometar jer malo drugačiji nego kod većine slušalica, i malo je osetljiviji, pa obratite pažnju i na to.

Mikrofon

Mikrofonu neću posvećivati mnogo pažnje jer je sasvim ok za gejming i voip generalno. Svakako da nije za snimanje pro klipova, ali je kvalitet i više nego dobar za te pare. Iskreno, iznenadio sam se kvalitetom zvuka, mislio sam da će biti mnogo lošiji.

Inače, mikrofon ima jednu korisnu opciju, a to je prekidanje zvuka kada ga podignete. Znači, nema nigde „mute“ taster, već ga samo podignete gore i kada čujete „klik“ on je isključen.

hyperx-cloud-stinger-mikrofon

Savitljiv je i možete ga tačno pozicionirati gde želite bez imalo muke. Obložen je nekakvom gumom za veću savitljivost.

 • Tip mikrofona: Usmereni (unidirectional)
 • Odstranjivanje pozadinske buke: da
 • Frekventni opseg mikrofona: 50Hz – 18kHz
 • Osetljivost mikrofona: -40dB

Ukratko (slušalice + mikrofon)

Kvalitet zvuka za te pare je fanstastičan. Imaju samo stereo mod ali se može locirati neprijatelj veoma precizno sa lakoćom. Pogodne su i za filmove, a za ljubitelje muzike preporučujem ipak neke druge. Mikrofon iznad očekivanja, ali samo za gejming i voip.

Kvalitet izrade

Kao što sam napisao, izrađene su od kvalitetne plastike sa metalnim jezgrom za produživanje rama. Zbog toga ove slušalice su veoma lagane (275gr) te ih nećete ni osetiti nakon dužeg nošenja.

Ipak, plastika ume da se pre polomi pa ne savetujem da kupujete ove slušalice ako redovno bacate stvari po stolu. Ako ste tip osobe koja brine i čuva svoje stvari, nećete imati problema. Mada, nisu one od stakla, neće pući čim ih malo jače rastegnete ili bacite, već je samo šansa da se to desi veća.

hyperx-cloud-stinger-jastucici-head

Kabel je dosta tanak i gumen je, što znači da se neće umrsiti niti da će ispucati. Kad sam kod kabla, dobra stvar je što je kratak i na kraju ima 3-polni 3.5mm jack, a dobija se i pridužetak sa račvom.

Sve ovo znači da slušalice možete koristiti i na računaru, i konzolama, i telefonu, i tabletu… tačnije na gotovo svim uređajima.

Same slušalice imaju kratak kabel i na kraju je 3.5mm jack za stereo zvuk + mikrofon. To je zgodno ukoliko ih koristite sa telefonom jer vam tada nije potreban dugačak kabel, a imate samo jedan (isti taj) ulaz.

Uz njih dobijate i produžni kabel sa račvom. Taj kabel je dugačak i na kraju se razdvaja na mikrofon i zvučnik. Ovaj dodatak se priključi na slušalice i drugi kraj u kućište računara. Tako da imate odvojen mikrofon i zvuk, i još dosta kabla za rutiranje oko kućišta.

Još jednom bih napomenuo koliko su jastučići udobni i kvalitetni, kako na drajverima tako i na ramu. Ako nosite naočare uopšte nećete imati problema sa ovim slušalicama – što se retko nalazi. Na ramu gore ima još jedan jastučić od istog materijala – memorijske pene. Što se kvaliteta tiče kod jastučića, nemam primedbi.

Ukratko

Veoma udobne, pogodne za svakoga, ne osećaju se nakon dužeg nošenja. Nekada zaboravim da ih imam na glavi dok gledam film. Plastika je kvalitetna i lagana.

Cena

Što se cene tiče, nije velika za ovaj kvalitet. Dakle, ja sam ih kupio na sniženju za 7.000 RSD, a inače su malčice skuplje, možda 7.500 ili 8.000, zavisi kako gde.

Nalazio sam neke modele koji koštaju i 100 evra i opet sam izabrao ove. Zašto? Upravo zbog udobnosti i onog preciznog stereo lociranja što mi je bitno dok igram igricu. A i verujem u HyperX pošto me do sada nijedan njihov uređaj nije izneverio.

Sumirano

HyperX serija slušalica nudi zaista velik izbor za svakoga: Cloud Core, Cloud, Cloud Silver, Cloud II… i Cloud Stinger kao veoma dobra budžetska alternativa. Isto tako je SteelSeries u svoj Rival 110 gejming miš ugradio senzor iz premium klase, i ponudio po nižoj ceni kako bi bio dostupan što većoj publici. Sviđa mi se logika oba brenda, nadam se da će takvih uređaja biti sve više na tržištu.

Ukoliko tražite gejming slušalice koje su udobne, imaju i više nego dobar zvuk, sasvim zadovoljavajuć mikrofon, i da nisu skupe – Cloud Stinger je odličan izbor.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *