xperia-z3-review

Sony Xperia Z3 recenzija [slike + video]

Xperia Z3 model se na tržištu pojavio u oktobu, dakle nekih 5 meseci nakon svog prethodnika Z2. Kao i njegov prethodnik, Z3 ima vrhunsku izradu sa aluminijumskim delovima. Sam dizajn je veoma dobar, telefon lepo leži u ruci i korisnik može osetiti kvalitetnu izradu već pri prvom kontaktu sa uređajem.

Z3, kao i Z2, je otporan na vodu i prašinu pa može raditi bez ikakvih problema u vodi do 1.5m i do 30 minuta!

Sa prednje strane imamo IPS LCD ekran dijagonale 5.2 inča rezolucije od 1920×1080 piksela, a Sony-jeva tehnologija X-reality engine daje još realističnije i lepše boje na ekranu.

xperia-z3-review

Iznad ekrana se nalazi prednja kamera od 2.2 MP i snima u Full HD formatu. Pored kamere se nalzi jedan zvučnik a ispod ekrana i drugi zvučnik što znači da ovaj telefon poseduje i stereo zvuk.

Sa zadnje strane se nalazi glavna kamera od čak 20.7 MP, a poseduje i LED blic, stabilizaciju slike, HDR, detekciju lica, panorama mod i ima BI digitalni senzor koji povećava količinu svetlosti pri slabom osvetljenju što je veoma korisno ako želite da uslikate nešto bez blica. Pored toga, kamera može da snima u 60 FPS u full hd formatu, i 120 fps u hd formatu.

xperia-z3-review

Sa desne strane se nalazi dugme za paljenje/gašenje ekrana i samog uređaja, tastere za pojačavanje i utišavanje zvuka, dole je dugme za kameru a gore ulaz za microSD karticu.

Sa leve strane se nalazi konektor za dock station i TV izlaz.

xperia-z3-review

Što se specifikacija tiče, glavna komponenta, procesor,  u ovom modelu, kao i kod Z2, je Snapdragon 801 ali je takt za nijansu podignut, dakle sa 2.3 na 2.5 GHz quad-core.

Što se memorije tiče, poseduje 16GB interne i 3GB RAM-a, a svakako memoriju možemo proširiti pomenutom microSD karticom do 128GB.

Sve ovo napaja Li-ion baterija od 3100 mAh koja ne može da se menja bez asistencije servisa.

xperia-z3-review

Što se softvera tiče, Z3 nam dolazi sa Android 5.1.1 sistemom, blago modifikovanim na Sony-jev način tako da korisničko iskustvo bude još bolje. Ali, dobra vest za sve korisnike Z serije, Sony šalje nadogradnju na najnoviji Android 6.0.

Što se ostalih mogućnosti i dodataka tiče, Z3 dolazi sa opcijom za brzo punjenje 2.0 pa telefon možete napuniti do 60% za svega 30 minuta!

FM radio sa RDS podrškom je prisutan, kao i GPS sa Glonass podrškom za još preciznije pozicioniranje, NFC, komandovanje glasom, pozivanje glasom, snimanje glasa, TV izlaz, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, i bluetooth 4.0

xperia-z3-review

Ukratko, ovo je još jedan premium telefon iz Z porodice koji će pokrenuti sve aplikacije i igrice koje se trenutno nalaze na marketu. Premium izrada i neverovatan osećaj prilikom  držanja ovog telefona u ruci su još jedan veliki plus. I naravno, za sve avanturiste tu je zaštita od vode i prašine kako bi slike i snimci sa kamerom od 20.7 megapiksela bile još bolje i zanimljivije.

Više informacija i detaljniju specifikaciju ovog modela možete pronaći na sajtu mobilnishop.com – http://www.mobilnishop.com/mobilni-telefoni/sony/Xperia-Z3-3490/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *